Liderul de sindicat al profesorilor din Nădlac, Liliana David, a declarat că au trecut 21 de zile de când banii ar fi trebuit să intre în conturile cadrelor didactice şi personalului auxiliar. "Noi continuăm să nu intrăm la ore până nu primim salariul pentru luna octombrie. În 8 decembrie trebuie să primim salariul pe luna noiembrie, iar oamenii sunt deja disperaţi. Noi am semnalat că sunt probleme cu plata salariilor încă de la începutul lunii. Nu ştim ce se întâmplă. Am auzit că banii pentru salarii nici nu au ajuns la Nădlac", a declarat Liliana David.

Liderul sindical susţine că deţine informaţii că şi cadrele didactice din alte două localităţi arădene, Şeitin şi Pecica, intenţionează să nu mai intre la cursuri, deoarece nu au asiguraţi banii pentru salariile pe luna noiembrie.

Primarul oraşului Nădlac, Vasile Ciceac, a afirmat că banii pentru plata profesorilor au fost primiţi de la Bucureşti, dar pentru a putea fi plătite salariile este nevoie de o rectificare bugetară care urmează să fie făcută într-o şedinţă a Consiliului Local.

Profesorii din Nădlac au refuzat, joi, să intre la cursuri deoarece sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile pentru luna octombrie şi au spus că vor relua cursurile numai după ce le vor fi achitate restanţele de plată. Liderul de sindicat al profesorilor din Nădlac, Liliana David, a declarat că decizia de a declanşa această formă de protest a fost luată în urma consultărilor cu cadrele didactice şi nedidactice.