joi, 27 noiembrie 2008

Elevii din Ştirbăţ îngheaţă de frig din cauza unei dispute între primar şi directoarea şcolii

• aceasta este afirmaţia inspectorului general Petru Carcalete, care a explicat situaţia celor 150 de copii de la şcoala din Ştirbăţ, care stau în frig pentru că nu există niciun sistem de încălzire în şcoală • conform spuselor inspectorului, constructorul care se ocupa de lucrările de la şcoala din Ştirbăţ a fost ‘fugărit' de primarul comunei Udeşti, drept urmare lucrările sunt sistate

Situaţia celor 150 de elevi ai unităţii de învăţământ din localitatea Ştirbăţ, care îngheaţă de frig pentru că în şcoală nu există nicio sursă de încălzire, are la bază un conflict personal între primarul comunei Udeşti şi directoarea şcolii. Aceasta este afirmaţia inspectorului general Petru Carcalete, în cârca căruia a fost pusă această problemă.
"La şcoala din Ştirbăţ este vorba despre un conflict personal între primar şi directoare. Conflictul a degenerat până într-acolo încât mi s-a cerut schimbarea directoarei. Nu pot schimba directorii după bunul plac al primarilor, nu am niciun motiv, din punctul meu de vedere, să o schimb din funcţie. Primarul a luat la întrebări constructorul şi l-a fugărit din comuna Udeşti. Acesta a încercat să cesioneze lucrarea altui constructor pentru că nu se înţelege cu primarul" a declarat inspectorul general Petru Carcalete.
Deşi cunoştea situaţia din această unitate de învăţământ de câteva luni de zile, inspectorul Petru Carcalete nu a luat nicio măsură în privinţa redresării situaţiei, motivând că "primăria din Udeşti trebuia să ia măsuri să nu se ajungă la o asemenea situaţie. Nu aveam de ce să fac o adresă scrisă către Prefectură pentru că acolo este vorba de un conflict personal între cei doi".
Pentru lucrările de la şcoala din Ştirbăţ, care au început în noiembrie 2007, Ministerul Educaţiei a alocat 1,15 milioane lei, din care s-au transferat până acum 800 mii lei - prima tranşă de 300 mii lei în anul 2007 şi a doua tranşă de 500 mii lei în cursul acestui an. Diferenţa de bani este necesară pentru instalaţia sanitară şi centrala termică, însă lucrările sunt sistate pentru că a plecat constructorul care se ocupa de această investiţie. Pe de altă parte, cei 300 mii lei necesari pentru finalizarea lucrărilor -montarea centralei de termoficare şi a instalaţiei sanitare - nu sunt alocaţi de Guvern, după cum a declarat inspectorul pentru investiţii al IŞJ Suceava, Ştefan Văideanu. În aceste condiţii, cei 150 de elevi îngheaţă în şcoală cu gecile pe ei, până ce se va soluţiona situaţia. (Oana PAULIUC)
Sursa: Obiectiv

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sunt interesat de acest blog

Liviu Pop - Seminar Intrenational FSLI la Ocna Sugatag

Liviu Pop la Seminarul FSLI de la Ocna Sugatag (partea a II-a)

Seminarul International FSLI de la Ocna Sugatag - discutii

Liviu Marian Pop este vechiul dar si noul presedinte al Sindicatului Liber din Invatamant Maramures

http://www.antena3.ro/stiri/romania/ultima-runda-de-negocieri-in-educatie-sindicalistii-decid-daca-mai-intra-in-greva_70832.html
http://videonews.ro/action/viewvideo/12242/Iata-cum-au-negociat-profesorii-in-spatele-usilor-inchise/

conferinta

http://www.youtube.com/watch?v=G_rarUCDjuQ