marți, 25 noiembrie 2008

Guvernul a aprobat a patra rectificare bugetară din acest an


18 ministere şi instituţii publice au mai puţini bani în conturi începând de astăzi. Guvernul a strâns două miliarde de lei - bani necheltuiţi de la instituţiile din subordine şi urmează să vireze sumele în conturile altor cinci ministere.
Ministerul Muncii primeşte un miliard şi 85 de milioane de lei. Banii vor fi folosiţi pentru o serie de ajutoare sociale şi anume: transferuri către unităţi ale administraţiei publice pentru acoperirea drepturilor ale persoanelor cu handicap în valoare de 119 milioane de lei, asistenţa socială în valoare de 965 milioane de lei, pensii de agricultori, indemnizaţii veterani de război, indemnizaţii reparatorii la persoanele persecutate din motive etnice şi politice cu o sumă totală de 608 milioane de lei. Alte categorii care vor mai primi bani sunt alocaţiile de copii în valoare de 339 de milioane de lei şi indemnizaţii de creştere de copii, 18.6 milioane de lei.
Ministerul Sănătăţii primeşte 70 de milioane de lei pentru plata salariilor personalului din sectorul sanitar. Bani în plus primesc şi Ministerul de Finanţe, AVAS, Parchetul General.
Şi autorităţile locale primesc 570 milioane lei pentru diverse cheltuieli. Potrivit Ministerului de Finanţe, în urma redistribuirii acestor fonduri, deficitul bugetar nu are de suferit şi se menţine la 2-3 procente din PIB.
S-au alocat şi sume suplimentare pentru tinerii cu vârste între 18 şi 25 de ani care vor să se deplaseze în localitatea de domiciliu pentru a vota pe 30 noiembrie. Călătoriile lor vor putea fi decontate ulterior.

Sursa: Realitatea TV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sunt interesat de acest blog

Liviu Pop - Seminar Intrenational FSLI la Ocna Sugatag

Liviu Pop la Seminarul FSLI de la Ocna Sugatag (partea a II-a)

Seminarul International FSLI de la Ocna Sugatag - discutii

Liviu Marian Pop este vechiul dar si noul presedinte al Sindicatului Liber din Invatamant Maramures

http://www.antena3.ro/stiri/romania/ultima-runda-de-negocieri-in-educatie-sindicalistii-decid-daca-mai-intra-in-greva_70832.html
http://videonews.ro/action/viewvideo/12242/Iata-cum-au-negociat-profesorii-in-spatele-usilor-inchise/

conferinta

http://www.youtube.com/watch?v=G_rarUCDjuQ