joi, 27 noiembrie 2008

BACALAUREAT – S-au publicat modele de subiecte pentru probele orale la Bac 2009

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a publicat pe internet modele de subiecte pentru probele orale ale examenului national de Bacalaureat 2009. Subiectele de la Bac 2009 pot fi gasite pe site-ul subiecte2009.edu.ro.

Cei interesati pot gasi modele de subiecte la urmatoarele discipline: limba engleza, limba franceza, limba germana moderna, limba si literatura germana materna, limba si literatura croata, limba si literatura italiana, limba si literatura maghiara, limba si literatura romana, limba si literatura slovaca - profil real si uman, limba si literatura spaniola, limba si literatura turca materna - profil teologic si pedagogic, limba si literatura turca moderna, limba si literatura bulgara - profil uman, limba si literatura sarba - profil real si uman, limba si literatura ucraineana, limba rusa si limba rusa pentru minoritati.

Cu exceptia probei orale de limba si literatura romana, in cazul careia sunt disponibile 4 variante, pentru celelalte discipline sunt prezentate cate un model de subiect, baremul de evaluare, precizari/explicatii privind modalitatile de rezolvare in raport cu obiectivele de referinta sau alte informatii utile.

Subiectele care se vor regasi pe biletele de examen din sesiunile anului 2009 vor fi realizate de Centrul National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar, in perioada martie - iunie 2009, pe baza unei proceduri speciale. Subiectele pot sa contina 1-2 texte literare sau non-literare, urmate de 2-3 cerinte specifice, cu un grad de complexitate care sa permita tratarea integrala in 10-15 minute.

Pentru probele scrise la examenul de Bacalaureat 2009 se pastreaza aceleasi modele ca la examenul de Bacalaureat din 2008, disponibile in arhiva pe anul trecut de pe acelasi site.

Autor: Ioana Osan
Sursa: emaramures

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sunt interesat de acest blog

Liviu Pop - Seminar Intrenational FSLI la Ocna Sugatag

Liviu Pop la Seminarul FSLI de la Ocna Sugatag (partea a II-a)

Seminarul International FSLI de la Ocna Sugatag - discutii

Liviu Marian Pop este vechiul dar si noul presedinte al Sindicatului Liber din Invatamant Maramures

http://www.antena3.ro/stiri/romania/ultima-runda-de-negocieri-in-educatie-sindicalistii-decid-daca-mai-intra-in-greva_70832.html
http://videonews.ro/action/viewvideo/12242/Iata-cum-au-negociat-profesorii-in-spatele-usilor-inchise/

conferinta

http://www.youtube.com/watch?v=G_rarUCDjuQ