duminică, 30 noiembrie 2008

Jumătate dintre elevii intoxicaţi la Bârlad au fost externaţi

Cei 22 de elevi din Bârlad internaţi în spital în urma unei intoxicaţii cu o substanţă necunoscută sunt în afara oricărui pericol, jumătate dintre ei fiind externaţi sâmbătă dimineaţă, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit directorului Spitalului de Copii Bârlad, Magdalena Cozma, elevii au fost supravegheaţi de cadrele medicale în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, 12 dintre ei fiind echilibraţi cu perfuzii. Sâmbătă dimineaţă, jumătate dintre copii au fost externaţi.
Copiii au ajuns la spital, vineri, după ce li s-a făcut rău la şcoală în timp ce se aflau la repetiţii pentru serbarea de 1 Decembrie. Ei au acuzat lipsa acută a aerului, ameţeli, cefalee, greţuri şi au început să leşine rând pe rând. Ambulanţele au transportat la spital nu mai puţin de 22 de elevi, din cei 60 care se aflau la repetiţii.

Elevii au povestit că au simţit un miros înţepător în sala unde făceau repetiţiile şi că unul dintre colegi ar fi pulverizat un spray paralizant. După producerea incidentului, Poliţia a închis şcoala şi a început o anchetă. Conducerea Şcolii nr 9 Bârlad susţine că, dacă se va dovedi că unul dintre elevi a făcut o glumă proastă, acesta va fi exmatriculat, iar părinţii vor suporta rigorile legii.

Autorităţile sanitare vasluiene au început o anchetă la unitatea şcolară, pentru a stabili cauzele care au dus la îmbolnăvirea elevilor. Elevilor le-au fost recoltate probe de sânge, care au fost trimise la laboratorul de toxicologie din cadrul Institului de Medicină Legală Iaşi, rezultatele urmând să fie cunoscute în cursul săptămânii viitoare.

Sursa: Newsin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sunt interesat de acest blog

Liviu Pop - Seminar Intrenational FSLI la Ocna Sugatag

Liviu Pop la Seminarul FSLI de la Ocna Sugatag (partea a II-a)

Seminarul International FSLI de la Ocna Sugatag - discutii

Liviu Marian Pop este vechiul dar si noul presedinte al Sindicatului Liber din Invatamant Maramures

http://www.antena3.ro/stiri/romania/ultima-runda-de-negocieri-in-educatie-sindicalistii-decid-daca-mai-intra-in-greva_70832.html
http://videonews.ro/action/viewvideo/12242/Iata-cum-au-negociat-profesorii-in-spatele-usilor-inchise/

conferinta

http://www.youtube.com/watch?v=G_rarUCDjuQ