vineri, 5 decembrie 2008

Doar o mână de profesori se luptă pentru tichete

Ieri, sindicaliştii au discutat cu primarul Ilyes şi consilierii locali
Ieri, la ora 11, cadrele didactice din Satu Mare au ieşit din nou în stradă. Circa 50 de profesori, împreună cu preşedintele SIP, Ioan Drăgan, au înfruntat ploaia pe platoul din faţa Prefecturii, cu scopul de a convinge autorităţile locale să le acorde tichetele-cadou.
După ce săptămâna trecută niciun reprezentant al Primăriei nu a venit să stea de vorbă cu ei, de această dată primarul Iuliu Ilyes i-a invitat pe toţi la discuţii, în sala mică de şedinţe. Discuţia s-a purtat pe un ton aprins, iar spiritele s-au încins repede. Iuliu Ilyes a început prin a le expune cadrelor didactice starea bugetului local şi imposibilitatea Primăriei de a aloca bani pentru aceste tichete-cadou. Încă o dată, edilul a reluat ideea că Primăria nu este obligată să acorde aceste tichete. Le-a reamintit profesorilor că legea prevede că angajatorii pot să acorde tichete-cadou angajaţilor, însă cadrele didactice sunt angajaţii Ministerului Educaţiei. Iuliu Ilyes a menţionat că s-au făcut multe investiţii, dar cele 62 de miliarde de lei vechi pentru tichetele-cadou ar da bugetul peste cap.
Sursa:Informatia zilei
Articol mai amplu pe acesta tema: Informatia zilei SatuMare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Archives

Sunt interesat de acest blog

Liviu Pop - Seminar Intrenational FSLI la Ocna Sugatag

Liviu Pop la Seminarul FSLI de la Ocna Sugatag (partea a II-a)

Seminarul International FSLI de la Ocna Sugatag - discutii

Liviu Marian Pop este vechiul dar si noul presedinte al Sindicatului Liber din Invatamant Maramures

http://www.antena3.ro/stiri/romania/ultima-runda-de-negocieri-in-educatie-sindicalistii-decid-daca-mai-intra-in-greva_70832.html
http://videonews.ro/action/viewvideo/12242/Iata-cum-au-negociat-profesorii-in-spatele-usilor-inchise/

conferinta

http://www.youtube.com/watch?v=G_rarUCDjuQ