joi, 11 decembrie 2008

Ministerul Educaţiei şi CNA a lansat broşura "Eşti cool şi dacă vorbeşti corect!"

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi Consiliul Naţional al Audiovizualului a lansat astăzi broşura "Eşti cool şi dacă vorbeşti corect!". Lucrarea va fi distribuită tuturor unităţilor de învăţământ.
Ea va servi drept material de studiu suplimentar atât pentru cursul de Limba şi literatura română, cât şi pentru cursul opţional Competenţă în mass-media.
Broşura "Eşti cool şi dacă vorbeşti corect" a fost editată de Ministerul Educaţiei în cadrul unui protocol de colaborare încheiat cu CNA în vara acestui an. Lucrarea cuprinde atât greşelile de limbă identificate în discursul jurnaliştilor din audiovizual, cât şi formele corecte de exprimare.
Toate datele pe care le conţine materialul didactic au fost culese, analizate şi selectate de către un grup de cercetători ai Institutului de Lingvistică "Iorgu Iordan - Al. Rosetti" al Academiei Române.
Utilizarea audio-vizualului drept caz de studiu vine ca urmare a influenţei din ce în ce mai mare pe care acesta o exercită, alături de şcoală şi părinţi, în educaţia elevilor.
Sursa: Realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Archives

Sunt interesat de acest blog

Liviu Pop - Seminar Intrenational FSLI la Ocna Sugatag

Liviu Pop la Seminarul FSLI de la Ocna Sugatag (partea a II-a)

Seminarul International FSLI de la Ocna Sugatag - discutii

Liviu Marian Pop este vechiul dar si noul presedinte al Sindicatului Liber din Invatamant Maramures

http://www.antena3.ro/stiri/romania/ultima-runda-de-negocieri-in-educatie-sindicalistii-decid-daca-mai-intra-in-greva_70832.html
http://videonews.ro/action/viewvideo/12242/Iata-cum-au-negociat-profesorii-in-spatele-usilor-inchise/

conferinta

http://www.youtube.com/watch?v=G_rarUCDjuQ