sâmbătă, 20 decembrie 2008

Primăriile care nu acordă tichete cadou dascălilor vor fi acţionate în instanţă

Conducerea Sindicatului Liber din Învăţământ Maramureş a organizat o conferinţă de presă în care s-a discutat despre al 13-lea salariu, tichetele cadou şi neacordarea plăţii salariilor pentru luna decembrie. Până la ora actuală doar 40 de primării au acordat o parte din tichetele cadou cadrelor didactice. Preşedintele Liviu Pop a subliniat: “Mai grav este că unele primării au dat prime şi tichete cadou doar angajaţilor, şi nu dascălilor. Vom face demersuri în acest sens. Vom acţiona în instanţă toate unităţile adminsitrative care nu au dat tichete şi vom cere executivului să prezinte execuţia bugetară pentru a vedea primăriile care au găsit resurse finaciare pentru angajaţi şi nici un ban pentru dascăli”. De asemenea, prin rectificarea de buget s-au acoperit unele diferenţe, dar din păcate banii care au venit în Maramureş nu acoperă în totalitate drepturile salariale pentru luna decembrie.

Salariile de merit se acordă prin ordinul ministrului Educaţiei

În altă ordine de idei, Liviu Pop a menţionat că au fost constatate şi câteva nereguli în acordarea salariilor de merit la nivel de judeţ. “Există probleme la nivelul câtorva şcoli, în sensul că nu a fost respectată metodologia de acordare a salariilor de merit. Pentru acest lucru, SLI înaintat o adresă Inspectoratului Şcolar în care am am cerut ca pe lângă lista nominală din instituţiile de învăţământ, să fie solicitat şi procesul verbal al Consiliului de Administraţie în care s-a aprobat lista beneficiarilor. Sunt semnale că în unele şcoli se acordă salariile de merit ca măsuri compensatorii, reglări de conturi şi alte facilităţi, schimbându-se radical scara valorii la nivelul unităţilor şcolare. În unele şcoli nu se face nici măcar o evaluare a calităţii didactice, ci doar o supunere la vot, ceea ce contravine metodologiei”, a subliniat Liviu Pop. În prima şedinţă a comisiei paritare din 2009, sindicaliştii vor analiza situaţia acestor salarii de merit. “Unde vom constata nereguli vor fi luate cel puţin două măsuri: necordarea salariilor de merit pentru toţi angajaţii din unitatea respectivă şi sancţionarea celui vinovat pentru nerespectarea metodologiei. Salariile de merit se acordă prin ordinul ministrului educaţiei şi sunt în cuantum de 15% din salariu, acordându-se pentru 15% dintre angajatii unei insituţii de învăţământ”, a conchis Pop.
Anca Dindiligan
Sursa INFORMATIA ZILEI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Archives

Sunt interesat de acest blog

Liviu Pop - Seminar Intrenational FSLI la Ocna Sugatag

Liviu Pop la Seminarul FSLI de la Ocna Sugatag (partea a II-a)

Seminarul International FSLI de la Ocna Sugatag - discutii

Liviu Marian Pop este vechiul dar si noul presedinte al Sindicatului Liber din Invatamant Maramures

http://www.antena3.ro/stiri/romania/ultima-runda-de-negocieri-in-educatie-sindicalistii-decid-daca-mai-intra-in-greva_70832.html
http://videonews.ro/action/viewvideo/12242/Iata-cum-au-negociat-profesorii-in-spatele-usilor-inchise/

conferinta

http://www.youtube.com/watch?v=G_rarUCDjuQ