sâmbătă, 14 martie 2009

PROTEST DASCALI – Sindicalistii din invatamant recurg la pichetarea Prefecturii Maramures

Sute de dascali maramureseni ameninta ca vor iesi in strada saptamana viitoare, pentru ca nu si-au primit inca cel de-al 13-lea salariu, asa cum li s-a promis. Sindicalistii din invatamant spun ca este inadmisibil sa fie dezinformati de conducerea judetului, in conditiile in care luni, 9 martie, au primit promisiunea ca li se va acorda premiul aferent anului 2008, dar banii nu i-au vazut. In plus, dascalii au semnalat ca intre afirmatiile prefectului judetului, Sandu Pocol, si cele ale presedintelui Consiliului Judetean Maramures, Mircea Man, au aparut contradictii, ceea ce ii impulsioneaza si mai mult sa treaca la pichetarea Prefecturii pentru a cere explicatii.

Sindicalistii din invatamantul maramuresean au anuntat ca au programat pentru luni, 16 martie, pichetarea Prefecturii Maramures la care sunt invitati sa participe sute de dascali.

Liderul Sindicatului Liber din Invatamant (SLI) Maramures, Liviu Pop, a spus ca este de neconceput ce se intampla, cu atat mai mult cu cat prefectul le-a promis bani dascalilor.

”Luni, 9 martie 2009 ne-ati promis, pentru a doua oara, ca in doua zile colegii vor primi salariul 13 si diferentele salariale, iar dupa cele doua zile ne spuneti ca nu sunt bani. Este pentru prima oara in ultimii 20 de ani cand, salariatii din invatamant din Maramures se confrunta cu o intarziere nepermis de mare la primirea drepturilor salariale. Iar acest lucru, ironia sortii, se intampla pe mandatul unui prefect-cadru didactic”, a aratat Liviu Pop.

In numele celor peste 8.000 de membri de sindicat, liderul SLI Maramures si-a prezentat public ”dezamagirea fata de atitudinea pe care, la inceput de mandat, o aratati fata de salariatii din invatamant”.

Ca o reactie, luni, 16 martie 2009, intre orele 11.00 si 12.00, cateva sute de sindicalisti au anuntat ca se vor posta in fata Prefecturii Maramures pentru a semnala prefectului ca sunt o forta.

In plus, sindicalistii sunt revoltati ca intre explicatiile prefectului Sandu Pocol si presedintele Consiliului Judetean Maramures, Mircea Man, au aparut contradictii.

”Domnule prefect, ce ar trebui sa inteleaga salariatii din invatamant in conditiile in care, in ziua votarii bugetului in sedinta Consiliului Judetean de ieri, 11 martie 2009, presedintele CJ, Mircea Man, a afirmat pe un post de televiziune local ca bugetul judetului a crescut cu 8 procente, iar dumneavoastra ne spuneti ca nu sunt bani? Va amintim ca, asa cum menirea dascalilor este aceea de a se ocupa de problemele instructiv-educative, dumneavoastra, prin statutul pe care vi l-ati asumat, trebuie sa va interesati de problemele celor din Maramures”, a precizat liderul de sindicat.
Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Archives

Sunt interesat de acest blog

Liviu Pop - Seminar Intrenational FSLI la Ocna Sugatag

Liviu Pop la Seminarul FSLI de la Ocna Sugatag (partea a II-a)

Seminarul International FSLI de la Ocna Sugatag - discutii

Liviu Marian Pop este vechiul dar si noul presedinte al Sindicatului Liber din Invatamant Maramures

http://www.antena3.ro/stiri/romania/ultima-runda-de-negocieri-in-educatie-sindicalistii-decid-daca-mai-intra-in-greva_70832.html
http://videonews.ro/action/viewvideo/12242/Iata-cum-au-negociat-profesorii-in-spatele-usilor-inchise/

conferinta

http://www.youtube.com/watch?v=G_rarUCDjuQ