sâmbătă, 14 martie 2009

Absolventii de clasa a XII-a nu vor invata Istoria Romanilor


VIDEO AICI


Mult contestatele planuri cadru anuntate in urma cu o saptamana de ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu se afla astazi, din nou, pe masa negocierilor dintre sindicalisti si minister.


Considerate o “aberatie”, planurile cadru ameninta cu noi tensiuni in sistem daca forma actuala va trece de la stadiul de proiect la cel de lege, avand in vedere ca multi profesori se pot trezi fara loc de munca, dupa ce ministrul a propus relaxarea programei si renuntarea la unele ore de curs.


“S-au taiat ore fara vreo noima sau o analiza prealabila a situatiei. In plus, este o incoerenta foarte mare intre planurile de invatamant de la o filiera la alta. Lipsa de profesionalism se vede si din reducerea orelor de educatie fizica. La liceele teoretice, in trunchiul comun apare o singura ora de sport la clasele a IX-a, a XI-a si a XII-a si doua ore la clasa a X-a. O astfel de impartire nu are nicio logica. La fel este si scoaterea unei ore de limba straina si a istoriei la clasa a XII-a, care la unele filiere lipseste cu desavarsire”, a declarat presedintele Sindicatului Liber din Invatamant Maramures, Liviu Marian Pop.


Toate aceste probleme creeaza impresia ca planurile cadru au fost facute doar de dragul de a mai bifa o actiune in calendarul ministerului si de a bulversa si mai mult sistemul de invatamant.


“Federatia noastra a certul ministrului Andronescu sa rediscute aceste planuri cadru in Comisia de Dialog Social, asa cu o cere legea. Noi nu putem accepta astfel de modificari aberante care ameninta cu o reducere a posturilor, avand in vedere ca unele discipline vor avea exces de personal dupa ce vor fi taiate mai multe ore din programa”, a adaugat Liviu Marian Pop.


Chiar in acest moment, la Ministerul Educatiei si Cercetarii sindicalistii discuta modificarile ce pot fi aduse proiectului, astfel incat impactul asupra sistemului sa nu fie atat de drastic.


Mai multe detalii despre proiectul propus de ministrul Adronescu si parerea sindicalistilor cu privire la acesta puteti afla din interviul de mai jos.


Tania Purcaru


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Archives

Sunt interesat de acest blog

Liviu Pop - Seminar Intrenational FSLI la Ocna Sugatag

Liviu Pop la Seminarul FSLI de la Ocna Sugatag (partea a II-a)

Seminarul International FSLI de la Ocna Sugatag - discutii

Liviu Marian Pop este vechiul dar si noul presedinte al Sindicatului Liber din Invatamant Maramures

http://www.antena3.ro/stiri/romania/ultima-runda-de-negocieri-in-educatie-sindicalistii-decid-daca-mai-intra-in-greva_70832.html
http://videonews.ro/action/viewvideo/12242/Iata-cum-au-negociat-profesorii-in-spatele-usilor-inchise/

conferinta

http://www.youtube.com/watch?v=G_rarUCDjuQ