duminică, 22 martie 2009

Ecaterina Andronescu vrea ca profesorii să fie titularizaţi cu acordul primăriilor


Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, intenţionează să condiţioneze tuitularizarea profesorilor de acordul pe care ar urma să şi-l dea primăriile. Motivând că titularizarea la nivel naţional aduce costuri mari şi „lucruri complicate”, şefa învăţământului ia în calcul să modifice legislaţia astfel încât profesorii să-şi obţină locul la catedră numai dacă au acordul consiliului de administraţie al şcolii pentru care au optat, organism din care ar urma să facă parte reprezentanţii autorităţilor locale.

În cadrul Adunării generale a Asociaţiei Oraşelor din România, Ecaterina Andronescu a precizat că soluţia preferată în privinţa descentralizării învăţământului ar fi constituirea la nivelul şcolilor a unor consilii de administraţie alcătuite din profesori, părinţi şi reprezentanţii autorităţilor locale, în ponderi egale, anunţând totodată că doreşte înfiinţarea postului de manager şcolar care să se ocupe de problemele administrative, alături de directorul unităţii şcolare. "Trebuie să descentralizăm resursele financiare, astfel încât banii să ajungă direct în bugetul autorităţii locale şi ar fi normal ca fiecare şcoală să primească de la primării un buget aprobat pe care să-l gestioneze. Astfel, bugetul să fie responsabilitatea unui consiliu de administraţie", a spus ministrul, adăugând că MECI lucrează împreună cu specialiştii Ministerului de Finanţe pentru găsirea unei formule de calcul care să determine costul mediu pentru fiecare elev şi în funcţie de clasa de specializare astfel încât să poată fi compensate costurile mari ale unor unităţi de învăţământ. (R.F.)

Sursa Gandul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Archives

Sunt interesat de acest blog

Liviu Pop - Seminar Intrenational FSLI la Ocna Sugatag

Liviu Pop la Seminarul FSLI de la Ocna Sugatag (partea a II-a)

Seminarul International FSLI de la Ocna Sugatag - discutii

Liviu Marian Pop este vechiul dar si noul presedinte al Sindicatului Liber din Invatamant Maramures

http://www.antena3.ro/stiri/romania/ultima-runda-de-negocieri-in-educatie-sindicalistii-decid-daca-mai-intra-in-greva_70832.html
http://videonews.ro/action/viewvideo/12242/Iata-cum-au-negociat-profesorii-in-spatele-usilor-inchise/

conferinta

http://www.youtube.com/watch?v=G_rarUCDjuQ