sâmbătă, 14 martie 2009

Elevii de liceu vor decide câte ore de sport fac

Nemulţumirile legate de modificarea numărului săptămânal de ore au fost oblojite miercuri la o întâlnire între reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi sindicaliştii.
S-a decis ca elevii din liceu să facă din toamnă tot 30 de ore obligatorii, din care 19 sunt în trunchiul comun pentru toate liceele, iar 11 sunt orele specifice profilului şi cele la materiile alese de copii. O primă problemă a fost ora de istorie pentru clasa a XII-a de la liceele tehnologice. „Pentru ca elevii să facă şi istorie, am venit cu o soluţie: o săptămână se predă geografia, iar în următoarea săptămână, istoria”, spune Liviu Pop, secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

Şi la orele de sport s-a umblat, astfel încât elevii să se poată antrena în mai multe echipe, dacă vor dori.
„Obligativitatea va fi doar a profesorului, care are trecută în norma didactică formarea de echipe sportive şi ansambluri artistice. În cele două ore se putea forma doar câte o echipă de fotbal, de exemplu, pe şcoală. Am modificat astfel încât să se poată face echipe pe clasa a IX-a, a X-a şi aşa mai departe, iar un elev poate să-şi aleagă să stea şi 6 ore în plus pentru sport. Fiind ore extracurriculare, nu opţionale, elevii nu vor primi note sau absenţe”, explică reprezentantul FSLI.

O altă problemă a fost ora de dirigenţie din clasele a IX-a şi a XI-a, de la liceele tehnologice, care fusese scoasă pentru a se pune o oră în plus de chimie, chiar specialitatea ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu. „Noi i-am dat două variante doamnei ministru: ori se face în plus ora de dirigenţie, iar elevii vor avea 31 de ore, ori scoate o oră de chimie, din cele două”, spune Pop. Legat de orele de limbă străină de la liceele tehnice, care se reduseseră de la patru la trei, „nu s-a mai putut face nimic. Elevii vor rămâne cu trei ore de limbi moderne”.
SURSA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Archives

Sunt interesat de acest blog

Liviu Pop - Seminar Intrenational FSLI la Ocna Sugatag

Liviu Pop la Seminarul FSLI de la Ocna Sugatag (partea a II-a)

Seminarul International FSLI de la Ocna Sugatag - discutii

Liviu Marian Pop este vechiul dar si noul presedinte al Sindicatului Liber din Invatamant Maramures

http://www.antena3.ro/stiri/romania/ultima-runda-de-negocieri-in-educatie-sindicalistii-decid-daca-mai-intra-in-greva_70832.html
http://videonews.ro/action/viewvideo/12242/Iata-cum-au-negociat-profesorii-in-spatele-usilor-inchise/

conferinta

http://www.youtube.com/watch?v=G_rarUCDjuQ