miercuri, 18 martie 2009

FSLI ar putea denunţa „Strategia pentru Educaţie“ a lui Traian Băsescu

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) anunţă că şi-ar putea retrage semnătura de pe Strategia pentru Educaţie şi Cercetare, document al Preşedinţiei României, pe care Traian Băsescu i-a condiţionat pe sindicalişti să-l semneze, în schimbul promulgării legii de majorare a salariilor din învăţământ. Decizia a fost luată, ieri, în cadrul Colegiului Naţional al celei mai mari federaţii sindicale din învăţământ.
Motivaţia ţine de constatarea că Guvernul nu-şi respectă promisiunile de negociere a salariilor, dar, mai ales, de măsurile de reducere a unor sporuri şi drepturi pentru dascăli, considerate de FSLI o adevărată „curbă de sacrificiu”.
În acelaşi timp, FSLI apreciază că modificarea curriculumului efectuată de MECI s-a făcut „în pripă şi haotic, fără un studiu de impact şi o analiză profesionistă”. În perioada imediat următoare, Consiliul Naţional al FSLI va consulta membrii federaţiei pentru redeschiderea conflictului de muncă suspendat în luna noiembrie 2008. Aceeaşi decizie au luat-o şi celelalte federaţii, „Spiru Haret” şi FEN.
GANDUL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Archives

Sunt interesat de acest blog

Liviu Pop - Seminar Intrenational FSLI la Ocna Sugatag

Liviu Pop la Seminarul FSLI de la Ocna Sugatag (partea a II-a)

Seminarul International FSLI de la Ocna Sugatag - discutii

Liviu Marian Pop este vechiul dar si noul presedinte al Sindicatului Liber din Invatamant Maramures

http://www.antena3.ro/stiri/romania/ultima-runda-de-negocieri-in-educatie-sindicalistii-decid-daca-mai-intra-in-greva_70832.html
http://videonews.ro/action/viewvideo/12242/Iata-cum-au-negociat-profesorii-in-spatele-usilor-inchise/

conferinta

http://www.youtube.com/watch?v=G_rarUCDjuQ