sâmbătă, 25 iulie 2009

TITULARIZARE – SCANDAL – Candidata la titularizare cu nota 10, lasata fara post in urma unei detasari facute pe ultima suta de metri

Repartizare cu cantec in urma examenului de titularizare in invatamantul din Maramures. Desi a obtinut nota maxima, o candidata s-a trezit ca postul pe care a concurat era deja ocupat. Alte persoane, desi aveau note peste 7, fapte ce le dadea posibilitatea sa se titularizeze, au ramas pe dinafara, pentru ca ISJ a omis sa spuna ca e vorba de locuri cu dubla specializare. Sindicalistii din invatamant cer acum explicatii si sunt decisi sa solicite sanctionarea directorilor de scoli si a inspectorilor care au raspuns de mobilitatea personalului in invatamant si care se dovedesc vinovati in aceste cazuri.

Liderul Sindicatului Liber din Invatamant Maramures (SLI), Liviu Pop, a declarat ca au fost trimise adrese de informare catre ISJ si Ministerul Educatiei privitor la toate aceste probleme.

La nivelul judetului sunt in jur de 8-9 posturi cu probleme, care trebuie rediscutate. Posturile nu au fost scoase corect la concurs, directorii neprecizand ca e vorba de locuri cu dubla specializare. Din aceasta cauza unii candidati s-au trezit ca au ramas pe dinafara, desi initial aveau convingerea ca au obtinut postul. Este cazul unui post de chimie de la scoala din Borsa, unde a fost repartizata o persoana care avea specializarea chimie-biologie. Numai ca persoana in cauza a avut surpriza sa constate ca e vorba despre un post de fizica-chimie, cu 12 ore de fizica si doar 6 ore de chimie.

”Problema e cum s-au vacantat aceste posturi sau cum au fost publicate aceste posturi de directorii unitatilor scolare. Daca aparea un post care avea in componenta lui specializari diferite trebuia scos cu dubla specializare", a spus Liviu Pop.

La fel s-a intamplat si in cazul unor posturi de psihopedagogie speciala, unde erau prevazute 11 ore in invatamantul special si 7-8 ore in invatamantul de masa, desi pentru fiecare tip de invatamant ar fi trebuit sa fie sustinut un concurs aparte.

”E vorba si de un post de psihopedagogie speciala, unde erau prevazute 11 ore in invatamantul special si 7-8 ore sunt in invatamantul de masa. Nu avem unitate scolara care sa aiba si invatamant special si in masa. Urmeaza sa vedem cine a facut comunicarea postului si de ce s-a facut in aceasta forma. Pentru a preda in invatamantul special ai de dat un concurs, iar penttru invatamantul in masa un alt concurs", a explicat Liviu Pop.

Lovitura a fost si mai mare pentru o candidata care a obtinut nota 10 la examenul de titularizare. Ileana Horoba a avut surpriza sa constate ca postul de ceramica de la Liceul de Arta pentru care a candidat era deja ocupat de o persoana care a ajuns pe acel loc prin detasare de la Grupul Scolar din Somcuta Mare. Postul respectiv figureaza ca fiind ocupat prin detasare inca din 5 iunie de catre Andreea Schiopu care a predat desen la Somcuta Mare si care a obtinut la examenul de titularizare de anul trecut doar 7,25.

Candidata cu nota maxima va trebui sa se multumeasca acum doar cu un post de suplinitor si sa se prezinte anul viitor la un nou examen daca vrea sa se titularizeze in invatamant.

Sindicalistii din invatamant au remarcat ca nu e normal ce s-a intamplat, deoarece postul de la Liceul de Arta ar fi trebuit sa fie ocupat prin detasare in luna aprilie si nu in 5 iunie, cu doar cateva zile inainte de afisarea posturilor titularizabile.

O parte din vina are insa si Ileana Horoba care ar fi trebuit sa studieze cu mai mare atentie lista cu posturile vacanta efisata in 14-15 iunie, a mai aratat Liviu Pop. ”Noi asta nu intelegem: de ce nu s-a facut aceasta detasare in luna aprilie si nu in iunie. Initial postul nu a fost vacantat, apoi s-a scos la concurs, dupa care a fost ocupat prin detasare. Candidata cu nota maxima va putea sa ocupe doar un post de suplinitor."

Nu este pentru prima data cand un candidat care obtine nota 10 la titularizare ramane pe dinafara. Liviu Pop a declarat ca in urma cu doi ani a mai fost un caz simila, cand o candidata care a obtinut doi ani la rand 10 la examen a fost nevoita sa se multumeasca doar cu un post de suplinitor, pentru ca nu exista post titularizabil.

Liderul SLI Maramures a spus ca va cere explicatii de la directorii de scoli, dar si de la ISJ MM pentru problemele semnalate si va solicita chiar sanctionarea celor vinovati pentru aceste nereguli.
Sursa emaramures

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Archives

Sunt interesat de acest blog

Liviu Pop - Seminar Intrenational FSLI la Ocna Sugatag

Liviu Pop la Seminarul FSLI de la Ocna Sugatag (partea a II-a)

Seminarul International FSLI de la Ocna Sugatag - discutii

Liviu Marian Pop este vechiul dar si noul presedinte al Sindicatului Liber din Invatamant Maramures

http://www.antena3.ro/stiri/romania/ultima-runda-de-negocieri-in-educatie-sindicalistii-decid-daca-mai-intra-in-greva_70832.html
http://videonews.ro/action/viewvideo/12242/Iata-cum-au-negociat-profesorii-in-spatele-usilor-inchise/

conferinta

http://www.youtube.com/watch?v=G_rarUCDjuQ