marți, 7 iulie 2009

Şoc pentru bugetari: salarii mai mici cu 7%

Sectorul bugetar ar putea suferi modificări atât la nivelul remuneraţiei angajaţilor, cât şi la capitolul posturilor din domeniu, dacă recesiunea economică se va adânci la circa 8%.

Salariile vor scădea cu cel puţin 7%, iar gradul de ocupare a locurilor de muncă din sectorul bugetar va coborî cu cel puţin 20% faţă de anul trecut, a declarat analistul economic Ilie Şerbănescu. Declaraţiile acestuia vin în urma unor prognoze privind scăderea economică de la 4,1% la 7-8%, în contextul evaluării ce va avea loc la începutul lunii august a acordului stand-by cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), potrivit unor surse citate de Mediafax.

„Gradul de ocupare va scădea cu cel puţin 20%, pentru că acordul cu FMI prevede diminuarea cheltuielilor bugetare de la 8,6% din PIB la 6,7%. România a tot încercat să amâne momentul prin împrumuturi, dar e inevitabil. E ceva ce ştiu toţi, dar nu vor să spună”, ne-a declarat analistul.

Cititi aici articolul integral

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Archives

Sunt interesat de acest blog

Liviu Pop - Seminar Intrenational FSLI la Ocna Sugatag

Liviu Pop la Seminarul FSLI de la Ocna Sugatag (partea a II-a)

Seminarul International FSLI de la Ocna Sugatag - discutii

Liviu Marian Pop este vechiul dar si noul presedinte al Sindicatului Liber din Invatamant Maramures

http://www.antena3.ro/stiri/romania/ultima-runda-de-negocieri-in-educatie-sindicalistii-decid-daca-mai-intra-in-greva_70832.html
http://videonews.ro/action/viewvideo/12242/Iata-cum-au-negociat-profesorii-in-spatele-usilor-inchise/

conferinta

http://www.youtube.com/watch?v=G_rarUCDjuQ