sâmbătă, 25 iulie 2009

CONCEDIERI: Aproximativ 400 de cadre didactice din Maramures vor fi disponibilizate - Invatamantul redevine un „butoi cu pulbere”, dupa un ordin al mi

INVATAMANT. Se preconizeaza noi proteste in sistemul educational romanesc. Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI), prin Directia de Acreditare, Evaluare si Performanta in Cariera Didactica si Directia Generala Buget-Finante, Patrimoniu si Investitii, a dispus o notificare, in care se mentiona un numar fix de dascali la nivelul fiecarui judet.

Pentru Maramures, pentru anul scolar viitor vor fi finantate doar 8.406 de posturi. Situatia va aprinde din nou spiritele in educatia maramureseana, pentru ca in acest moment la nivelul judetului sunt nu mai putin de 8.848 de cadre didactice in sistem. La prima vedere, acest lucru inseamna... disponibilizari.

Criza in Educatie. Incepand cu 1 septembrie 2009, numarul total de posturi din invatamantul preuniversitar finantat din bugetul propriu al CJ Maramures si CL Baia Mare va fi de 8.406. Cel putin, asta prevede instiintarea trimisa de MECI, in cursul zilei de ieri Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Maramures si Sindicatului Liber din Invatamant Maramures (SLIMM). Potrivit aceleasi adrese, Inspectoratul Scolar are obligatia de a se incadra in numarul total de posturi comunicat, iar in cazul depasirii acestuia, responsabilitatea revine conducerii ISJ.

Sindicalistii s-au aprins si ameninta cu noi forme de protest. „Daca se vor ajunge la disponibilizari, vom actiona ISJ-ul in instanta si ne vom bate pentru drepturile fiecarui cadru didactic in parte. Din aceasta diferenta, de 442 de posturi care vor fi eliberate, intelegem ca din fiecare unitate scolara din judet vor fi disponibilizati cate doi dascali. Nu vom permite sa se intample acest lucru", afirma Liviu Marian Pop, presedinte SLIMM.

Forme de protest. Potrivit liderului sindical, momentul in care s-a trimis aceasta instiintare a venit cum nu se poate mai prost: in timpul repartizarii cadrelor didactice in urma concursului de titularizare. Pop anunta ca, in cazul in care se va trece la eliberarea unor posturi sub pretextul crizei, vor urma forme de protest si chiar intarzierea inceputului de an scolar.

Inspectorul scolar general al judetului Maramures, Mariana Pop, anunta ca nu sunt motive de panica in randul cadrelor didactice, intrucat institutia are o strategie clara vizavi de aceasta problema. Vom reveni in curand asupra acestui subiect.

Sursa infomm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Archives

Sunt interesat de acest blog

Liviu Pop - Seminar Intrenational FSLI la Ocna Sugatag

Liviu Pop la Seminarul FSLI de la Ocna Sugatag (partea a II-a)

Seminarul International FSLI de la Ocna Sugatag - discutii

Liviu Marian Pop este vechiul dar si noul presedinte al Sindicatului Liber din Invatamant Maramures

http://www.antena3.ro/stiri/romania/ultima-runda-de-negocieri-in-educatie-sindicalistii-decid-daca-mai-intra-in-greva_70832.html
http://videonews.ro/action/viewvideo/12242/Iata-cum-au-negociat-profesorii-in-spatele-usilor-inchise/

conferinta

http://www.youtube.com/watch?v=G_rarUCDjuQ