vineri, 17 iulie 2009

Geoană: Andronescu nu a consultat PSD despre OG prin care absolvenţii Spiru Haret vor repeta licenţa

Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu nu a consultat PSD despre OG pe care intenţionează să o promoveze, prin care absolvenţii "Spiru Haret" ar putea fi nevoiţi să repeta licenţa, a declarat, astăzi, pentru NewsIn, Mirecea Geoană, preşedintele PSD.
Foto (1)
Geoană: Andronescu nu a consultat PSD despre OG prin care absolvenţii Spiru Haret vor repeta licenţa Vezi Galerie Articol

Subiectul Universităţii Spiru Haret este un subiect important, dar şi sensibil. Este clar că este nevoie de a asigura ca regimul acordării diplomelor să fie transparent şi să să reflecte atât calitatea, cât şi cantitatea activităţii de educaţie, dar, în acelaşi timp, e clar că abordarea subiectului nu trebuie să aibă o dimensiune retroactivă, în condiţiile în care este vorba de mii de absolvenţi, unii dintre ei aflându-se deja de câţiva ani în câmpul muncii, fie în sistemul de stat, fie în cel privat", a declarat Geoană, pledând ca măsurile Ecaterinei Andronescu să ţină cont de toate consecinţele.

Întrebat dacă ministrul a vorbit cu partidul despre Ordonanţa de Guvern pe care intenţionează să o promoveze prin care absolvenţii "Spiru Haret" ar putea fi nevoiţi să repeta licenţa, preşedintele PSD a admis că acest lucru nu s-a întâmplat.

"Ministrul a acţionat fără să informeze partidul pe acest subiect, nu l-a adus în discuţia partidului", a spus Mircea Geoană.

Liderul PSD a susţinut că a vorbit cu Ecaterina Andronescu la ultimul BPN al partidului despre subiectul "Spiru Haret" şi că aşteaptă şi alte explicaţii la următoarea şedinţă.

"Este destul de clar că ministerul nu a fost pregătit să răspundă tuturor consecinţelor. Cred că Ecaterina Andronescu ar fi trebuit, înainte să ia acele decizii, să aibă o evaluare completă asupra acestui subiect. Ministerul Educaţiei trebuie să se gândească nu doar la diplome şi profesori, ci şi la studenţi şi absolvenţi. Răspunsul de până acum al ministrului faţă de cei care au ales această formă de învăţământ este insuficient, iar noi trebuie să asigurăm un răspuns corect", a mai precizat Geoană.

Reprezentanţii ministerului Educaţiei spun că, dacă universitatea refuză să anuleze diplomele şi să plătească susţinerea altor examene de licenţă, Ministerul Educaţiei va intenta proces universităţii şi va apela la toate procedurile necesare pentru intrarea în legalitate a instituţiei.

În replică, reprezentanţii Universităţii "Spiru Haret" spun că Ministerul Educaţiei nu este autorizat să anuleze diplomele emise de universitate.



Sursa: Realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Archives

Sunt interesat de acest blog

Liviu Pop - Seminar Intrenational FSLI la Ocna Sugatag

Liviu Pop la Seminarul FSLI de la Ocna Sugatag (partea a II-a)

Seminarul International FSLI de la Ocna Sugatag - discutii

Liviu Marian Pop este vechiul dar si noul presedinte al Sindicatului Liber din Invatamant Maramures

http://www.antena3.ro/stiri/romania/ultima-runda-de-negocieri-in-educatie-sindicalistii-decid-daca-mai-intra-in-greva_70832.html
http://videonews.ro/action/viewvideo/12242/Iata-cum-au-negociat-profesorii-in-spatele-usilor-inchise/

conferinta

http://www.youtube.com/watch?v=G_rarUCDjuQ