joi, 2 iulie 2009

Sindicatele nu au obţinut remuneraţii mai mari pentru supraveghetorii la titularizare

Sindicaliştii din educaţie au participat astăzi la discuţiile de la Ministerul Educaţiei privind plata cadrelor didactice care participă la supraveghere şi corectare la titularizare, dar nu au ajuns la un acord cu reprezentanţii instituţiei, care au propus sume considerabil mai mici decât anul trecut.
Foto (1)
Sindicatele nu au obţinut remuneraţii mai mari pentru supraveghetorii la titularizare Vezi Galerie Articol

"Nu am rezolvat nimic cu comisia de dialog. Ei au propus 25 de lei pentru supraveghere, faţă de 85 anul trecut, 5 lei pentru fiecare teză corectată, faţă de 7,5 lei anul trecut, iar pentru preşedinţii de comisii de examen nu se dau bani, pentru că li se acordă indemnizaţii de conducere. Nu puteam fi de acord cu asta, ne vom întâlni cu doamna ministru pentru alte discuţii, dar suntem sceptici că putem rezolva ceva", a precizat secretarul general al Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN), Constantin Ciosu.

Din cauza precedentului cu remuneraţia la Bacalaureat şi tezele unice, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ(FSLI) a anunţat că nici nu va participa la discuţii.

"Considerăm că nu este necesară prezenţa noastră, având în vedere faptul că Ordinul privind modul de plată a personalului didactic care a făcut parte din comisiile pentru organizarea şi desfăşurarea tezelor cu subiect unic la clasele a VII-a şi a VIII-a, a fost semnat de dumneavoastră într-o formă diferită decât cea negociată cu partenerii sociali, eliminând de la plată o parte a persoanelor implicate. De asemenea, pentru examenul naţional de bacalaureat din această vară, ministerul acordă personalului didactic participant la acesta sume derizorii, neacceptate de federaţia noastră", se arată în scrisoarea trimisă la minister de FSLI.

Examenul de titularizare va avea loc pe 15 iulie.



Sursa: NewsIn

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Archives

Sunt interesat de acest blog

Liviu Pop - Seminar Intrenational FSLI la Ocna Sugatag

Liviu Pop la Seminarul FSLI de la Ocna Sugatag (partea a II-a)

Seminarul International FSLI de la Ocna Sugatag - discutii

Liviu Marian Pop este vechiul dar si noul presedinte al Sindicatului Liber din Invatamant Maramures

http://www.antena3.ro/stiri/romania/ultima-runda-de-negocieri-in-educatie-sindicalistii-decid-daca-mai-intra-in-greva_70832.html
http://videonews.ro/action/viewvideo/12242/Iata-cum-au-negociat-profesorii-in-spatele-usilor-inchise/

conferinta

http://www.youtube.com/watch?v=G_rarUCDjuQ