miercuri, 14 ianuarie 2009

Unde dai si unde face “Boc”

O intentie onorabila a Guvernului, de a reduce cheltuielile bugetare, risca sa loveasca acolo unde doare mai mult: in educatie. Este vorba de masura referitoare la angajatii care cumuleaza si pensii si salarii. Desi masura a fost indreptata spre asa-numitii “pensionari de lux”, de la Aparare si Interne, victimele colaterale par sa fie angajatii din Invatamint.
Este vorba de profesorii pensionari chemati la catedra pentru a suplini lipsa de cadre didactice. Acestia cumuleaza atit pensia, cit si salariul si vor fi nevoiti sa aleaga doar una dintre sursele de venit.
Pensiile din invatamint sint destul de mici; salariile, la fel. Propunerea Guvernului este ca profesorii pensionari sa fie platiti cu ora; adica extrem de putin. Probabil ca prea putine cadre didactice pensionare vor alege sa predea in continuare si sa primeasca in schimb niste bani care nu ar acoperi nici macar costul transportului.
Solutia ar fi ca orele tinute de ei vor fi preluate de ceilalti profesori, care vor fi incintati sa primeasca inca vreo citeva milioane la salariu, chiar daca, probabil, vor trebui sa predea materii destul de indepartate de specializarea lor.
Si asa vor creste si salariile din invatamint. Dupa promisiunea din campanie, nu-i asa ?!
Sursa: Ziarul de Bacau

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sunt interesat de acest blog

Liviu Pop - Seminar Intrenational FSLI la Ocna Sugatag

Liviu Pop la Seminarul FSLI de la Ocna Sugatag (partea a II-a)

Seminarul International FSLI de la Ocna Sugatag - discutii

Liviu Marian Pop este vechiul dar si noul presedinte al Sindicatului Liber din Invatamant Maramures

http://www.antena3.ro/stiri/romania/ultima-runda-de-negocieri-in-educatie-sindicalistii-decid-daca-mai-intra-in-greva_70832.html
http://videonews.ro/action/viewvideo/12242/Iata-cum-au-negociat-profesorii-in-spatele-usilor-inchise/

conferinta

http://www.youtube.com/watch?v=G_rarUCDjuQ