sâmbătă, 10 ianuarie 2009

Federaţia Alma Mater ameninţă că va bloca sesiunea de examene


Majorări salariale de 50%, altfel blocăm sesiunea de examene! Ameninţarea vine de la sindicatul profesorilor universitari. Sindicaliştii i-au transmis doleanţa lor ministrului educaţiei, Ecaterina Andronescu.
Ministrul Educaţiei consideră însă că o creştere salarială de 50% este aproape imposibilă în situaţia actuală. "E foarte greu să le vând pielea ursului din pădure şi mai întâi trebuie să aşteptăm legea bugetului", a spus Ecaterina Andronescu.

Sindicaliştii din învăţământul superior spun că sunt de acord ca salariile să crească doar cu 30% de la 1 ianuarie, iar restul măririlor să le obţină până la sfârşitul anului. În prezent, salariul minim net pentru un profesor universitar este de 2.500 de lei, iar cel maxim, de 7.700 de lei. Cu mărirea salarială de 50%, profesorul cel mai prost plătit ar avea 3.700 de lei, iar cel mai bine plătit, 11.500 de lei.

Preşedintele Alma Mater, Răzvan Bobulescu, a precizat în luna decembrie că sindicaliştii nu vor accepta ca legea privind creşterea salariilor cu 50% să fie modificată, astfel încât profesorii universitari să beneficieze de majorare abia în 2010. "Sunt sigur că sesiunea din iarnă nu mai începe. Nu o să se mai ducă nici un profesor lector asistent, conferenţiar la examen", dacă se amână majorarea salariilor profesorilor cu un an, a declarat Răzvan Bobulescu la Realitatea TV.

Sursa: Realitatea TV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sunt interesat de acest blog

Liviu Pop - Seminar Intrenational FSLI la Ocna Sugatag

Liviu Pop la Seminarul FSLI de la Ocna Sugatag (partea a II-a)

Seminarul International FSLI de la Ocna Sugatag - discutii

Liviu Marian Pop este vechiul dar si noul presedinte al Sindicatului Liber din Invatamant Maramures

http://www.antena3.ro/stiri/romania/ultima-runda-de-negocieri-in-educatie-sindicalistii-decid-daca-mai-intra-in-greva_70832.html
http://videonews.ro/action/viewvideo/12242/Iata-cum-au-negociat-profesorii-in-spatele-usilor-inchise/

conferinta

http://www.youtube.com/watch?v=G_rarUCDjuQ