joi, 9 aprilie 2009

Ecaterina Andronescu face front comun cu dascălii

Ministrul Educaţiei, Ecateri­na Andronescu, se opune intenţiei Ministerului de Finanţe de a reduce cu 20.000 numărul de posturi din învăţământ, declarând că respectiva măsură ar aduce întregul sistem în stare de nefuncţionare.
"Realmente nu se poate pune problema pentru că aici nu este vorba de un sistem din care pleacă cineva şi nu se mai fac angajări decât 15%, aici cine pleacă lasă sala goală. Deci este realmente imposibil să acceptăm ca 20.000 de posturi să plece din sistemul de învăţământ. Nu este posibil aşa ceva, nu ar mai fi posibilă funcţionarea învăţământului. Eu cred că este o problemă pe care trebuie să o judecăm împreună cu ministrul Finanţelor şi cu responsabilii de la Ministerul Finanţelor şi să găsim o soluţie de ieşire din acest impas. Nu putem accepta o reducere de personal în învăţământ, pentru că este ca şi când am accepta să rămână clasele fără profesori", a spus ministrul la finalul întâlnirii de ieri a conducerii PSD cu miniştrii social-democraţi, precizând că, deşi situaţia economică este dificilă, acest fapt nu poate justifica sacrificarea Educaţiei.
Premierul Emil Boc şi ministrul de Finanţe, Gheorghe Pogea, i-au anunţat la sfârşitul săptămânii trecute pe sindicaliştii din Educaţie că au de ales între îngheţarea salariilor şi reducerea personalului din învăţământ cu 5%. Măsura, ce ar urma să fie pusă în aplicare printr-o ordonanţă de urgenţă, vine ca urmare a acordului pe care Guvernul l-a semnat cu Fondul Monetar Internaţional ce prevede reducerea bugetului Educaţiei cu 811 milioane de lei.
Federaţiile sindicale au reacţionat imediat ameninţând cu proteste ce pot ajunge până la boicotarea tezelor cu subiect unic şi a bacalaureatului şi declanşarea grevei generale. (R.F.)

gandul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Archives

Sunt interesat de acest blog

Liviu Pop - Seminar Intrenational FSLI la Ocna Sugatag

Liviu Pop la Seminarul FSLI de la Ocna Sugatag (partea a II-a)

Seminarul International FSLI de la Ocna Sugatag - discutii

Liviu Marian Pop este vechiul dar si noul presedinte al Sindicatului Liber din Invatamant Maramures

http://www.antena3.ro/stiri/romania/ultima-runda-de-negocieri-in-educatie-sindicalistii-decid-daca-mai-intra-in-greva_70832.html
http://videonews.ro/action/viewvideo/12242/Iata-cum-au-negociat-profesorii-in-spatele-usilor-inchise/

conferinta

http://www.youtube.com/watch?v=G_rarUCDjuQ