duminică, 12 aprilie 2009

ANGAJAMENTE NEONORATE



Profesorii nu vor fi daţi afară şi nici nu li se vor tăia lefurile, însă nici nu vor primi majorarea salarială de 33% până în ianuarie anul viitor.
Rectificarea negativă a guvernului Boc nu va afecta posturile din învăţământ.
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a explicat că profesorii nu vor fi pensionaţi sau daţi afară, însă nu vor mai primi nici majorarea de 5% promisă la începutul anului tuturor bugetarilor, care să acopere ratainflaţiei. În acelaşi timp, Legea privind majorarea cu 33% ,votată anul trecut şi boicotată de guvernul Tăriceanu, este amânată şi de actualul Guvern până în ianuarie 2010. "Nu pleacă nimeni, nu se face nici o tăiere la salarii, dar nu se va mai da majorarea de 5%, ceea ce e un lucru bun în situaţia în care ne aflăm”, anunţă Ecaterina Andronescu.
Ministrul precizează că, în prezent, există în Parlament “ordonanţa dată de Tăriceanu de care vrem să scăpăm, care prevede majorarea cu 28% pentru necalificaţi, şi să revenim la Legea 221”.“Anul acesta cu siguranţă nu avem cum să creştem salariile cu 33%. În funcţie de cum se vor mişca lucrurile în economie, s-ar putea să dăm cele 5 procente, dar majorarea de 33% o vom face în ianuarie 2010, pentru profesorii din preuniversitar, iar la universitar mai vedem”, a declarat ministrul Educaţiei.
Şeful sindicatului profesorilor, Aurel Cornea, anunţă că aşteaptă “rezultatele referendumului de săptămâna viitoare şi, în funcţie, de ce formă de protest îşi doresc profesorii, vom acţiona ca atare”. “Nu mai cred în iluzii. Nu mai am încredere în ce spune doamna ministru şi aştept faptele. E un decalaj enorm din octombrie 2008 până în 2010 şi nu acceptăm să se încalce legea”, spune Aurel Cornea, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.
Sursa: Cotidianul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Archives

Sunt interesat de acest blog

Liviu Pop - Seminar Intrenational FSLI la Ocna Sugatag

Liviu Pop la Seminarul FSLI de la Ocna Sugatag (partea a II-a)

Seminarul International FSLI de la Ocna Sugatag - discutii

Liviu Marian Pop este vechiul dar si noul presedinte al Sindicatului Liber din Invatamant Maramures

http://www.antena3.ro/stiri/romania/ultima-runda-de-negocieri-in-educatie-sindicalistii-decid-daca-mai-intra-in-greva_70832.html
http://videonews.ro/action/viewvideo/12242/Iata-cum-au-negociat-profesorii-in-spatele-usilor-inchise/

conferinta

http://www.youtube.com/watch?v=G_rarUCDjuQ