miercuri, 15 aprilie 2009

Andronescu spune că orele de educaţie fizică ar putea fi susţinute sâmbăta şi duminica. Cum comentaţi?

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a lansat astăzi ideea că ar fi posibil ca orele de educaţie fizică să fie ţinute sâmbăta sau duminica, dar a adăugat că decizia va aparţine profesorilor şi conducerii şcolilor.
Foto (1)
Andronescu spune că orele de educaţie fizică ar putea fi susţinute sâmbăta şi duminica. Cum comentaţi? Vezi Galerie Articol

Andronescu a motivat, în cadrul audierii de la Comisia de învăţământ din Senat, reducerea numărului orelor de educaţie fizică din şcoli şi licee de la două la una singură prin faptul că nu mai există "mişcare de masă".

"Până la modificările pe care le-am produs în trunchiul comun erau două ore de sport. Nu mai există mişcare de masă şi s-a redus baza de selecţie pentru sportul de performanţă. Motiv pentru care am convenit ca în trunchiul comun să rămână o oră, iar în activitatea extracurriculară să mai adăugăm două. În felul acesta ocupăm cu ceva activitatea extracurriculară şi încercam să profităm de componenta educativă a activităţii sportive, devoltarea competitivităţii, a spiritului de fair-play şi abilitatea de a lucra în echipă", a mai afirmat Andronescu.

Astfel, ministrul a explicat că această modificare implică şi introducerea unor noi fişe de post pentru profesorii de educaţie fizică.

"Am convenit să avem o fişă de post pentru profesorul de educaţie fizică, atât pentru orele din trunchiul comun, cât şi pentru orele din activitatea extracurriculară", a spus Ecaterina Andronescu.

Senatorul Cristian Ţopescu a ţinut să sublinieze faptul că profesorii nu ar fi interesaţi să susţină orele în afara curriculului, propunând ca în primul rând să fie "educaţi educatorii" şi de asemenea să se modifice fişa de post a profesorilor de sport, pentru ca acest sistem să funcţioneze.Sursa: NewsIn

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Archives

Sunt interesat de acest blog

Liviu Pop - Seminar Intrenational FSLI la Ocna Sugatag

Liviu Pop la Seminarul FSLI de la Ocna Sugatag (partea a II-a)

Seminarul International FSLI de la Ocna Sugatag - discutii

Liviu Marian Pop este vechiul dar si noul presedinte al Sindicatului Liber din Invatamant Maramures

http://www.antena3.ro/stiri/romania/ultima-runda-de-negocieri-in-educatie-sindicalistii-decid-daca-mai-intra-in-greva_70832.html
http://videonews.ro/action/viewvideo/12242/Iata-cum-au-negociat-profesorii-in-spatele-usilor-inchise/

conferinta

http://www.youtube.com/watch?v=G_rarUCDjuQ