vineri, 4 iunie 2010

MM: Peste 1.800 de dascali nu trec notele in catalog


Sfarsitul anului scolar este pus inca sub semnul intrebarii, chiar daca majoritatatea profesorilor au iesit din greva. Doar 100 de dascali din Maramures mai protesteaza la aceasta ora, dar foarte multi elevi nu au note in catalog, desi pana la finalul semestrului doi a mai ramas doar o saptamana. Peste 1.800 de profesori nu au trecut inca in documentele scolare notele date pe parcursul anului in curs, astfel ca mediile nu pot fi calculate. Ce risca acesti protestatari?! Doar un avertisment scris.


Sindicalistii din invatamantul Maramuresean au analizat astazi ceea ce s-a intamplat la nivelul judetului pe parcursul acestei saptamani tulburi si au decis strategia pentru perioada urmatoare.


“Din punct de vedere al participarii in cadrul comisiilor pentru competentele de bacalaureat, am facut o adresa catre inspectorat in care am solicitat sa ni se comunice, nominal, toate persoanele care au facut parte din aceste comisii. Daca in 30 de zile nu vom primi raspunsul, vom actiona in instanta inspectoratul. Facem acest lucru in primul rand pentru a vedea legalitatea comisiilor si pentru a verifica daca directorii sau inspectorul scolar general au facut abuz de functii, iar in al doilea rand pentru a vedea care dintre colegii nostri au semnat pentru greva generala iar apoi s-au dus in aceste comisii”, a declarat presedintele Sindicatului Liber din Invatamant (SLI) Maramures, Liviu Marian Pop.


El a precizat si ca la nivelul intregului judet, intre 1.800 si 2.000 de profesori nu trec, nici la aceasta ora, notele in documentele scolare: “Inspectoratul scolar a inceput inca de ieri sa trimita in teritoriu o serie de note, incercand sa-i oblige pe colegii nostri sa treaca notele in catalog. Vreau cu aceasta ocazie sa transmit un mesaj foarte clar, netrecerea notelor in catalog se va constata vineri, 11 iunie, cand se va incheia anul scolar si nu mai repede. Daca atunci se va constata ca notele nu apar in documente se va trece pe procedura de statut. Asta inseamna constituirea unei comisii, din care face parte si liderul de sindicat, care in termen de 30 de zile trebuie sa stabileasca daca este vorba de o abatere disciplinara si va da i sanctiune, adica un avertisment scris. Alta santiune nu se poate da. Iar acest avertisment nu conteaza la nicio evaluare”.


Din punct de vedere al grevei generale, incepand de miercuri procentul protestatarilor la nivelul judetului a scazut la sub 50%, iar astazi mai sunt in greva doar 100 de profesori. Luni, toti liderii de sindicat si cei care doresc sa participe sunt asteptati la o greva de solidaritate, pentru ca va fi ziua Guvernul isi va asuma legea privind masurile de austeritate.


In ceea ce priveste boicotarea examenului de bacalaureat, incepand de luni, 7 iunie si pana vineri, 11 iunie, SLI Maramures va strange semnaturi pentru aceasta forma de protest de la toti profesorii care nu doresc sa participe in nicio calitate la examenul de bac.


“La finalul saptamanii vom putea spune daca se va aface sau nu aceasta boicotare. Noi facem apel la toti colegii sa nu participe la aceste examene din doua motive. In primul rand banii care se vor aloca sunt jumatate din cei alocati anul trecut, sume derizorii. Iar in al doilea rand trebuie sa se gandeasca la faptul ca in acest moment absolut tot personalul didactic si didactic auxiliar din Maramures este in proces, unul in care au castigat pana acum 5 salarii prin aplicarea legii 221 de la 1 octombrie 2008 pana in 31 decembrie 2009. Trerbuie sa fie constienti ca noi am castigat cinci salarii pentru profesori, ceea ce inseamna mult mai mult decat firimiturile aruncate printr-un ordin de ministru care inca nu a aparut si exista sanse sa nu fie platiti pentru munca lor”, a adaugat Liviu Marian Pop.


Tania Purcaru

VIDEO www.citynews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sunt interesat de acest blog

Liviu Pop - Seminar Intrenational FSLI la Ocna Sugatag

Liviu Pop la Seminarul FSLI de la Ocna Sugatag (partea a II-a)

Seminarul International FSLI de la Ocna Sugatag - discutii

Liviu Marian Pop este vechiul dar si noul presedinte al Sindicatului Liber din Invatamant Maramures

http://www.antena3.ro/stiri/romania/ultima-runda-de-negocieri-in-educatie-sindicalistii-decid-daca-mai-intra-in-greva_70832.html
http://videonews.ro/action/viewvideo/12242/Iata-cum-au-negociat-profesorii-in-spatele-usilor-inchise/

conferinta

http://www.youtube.com/watch?v=G_rarUCDjuQ