luni, 28 iunie 2010

Educatie: 19.000 de persoane asteapta majorarile salariale

Circa 19.000 de persoane se pot “lauda” cu procese castigate-n instanta pe legea care prevede cresterea cu 50% a salariilor profesorilor in judetul Maramures. Legea 221/2008, caci despre ea este vorba, a fost votata, insa aplicarea ei nu s-a facut deocamdata din cauza crizei economice. La nivelul judetului, la fel ca si in cazul multor alte zone din tara, exista foarte multe procese castigate in instante.

Din punctul de vedere al personalului didactic si didactic auxiliar fiecare membru de sindicat are castigate contravaloarea a 5 salarii in momentul de fata. Asta referitor la acea Lege 221. Amanarea termenelor de plata nu a depins de noi, pentru ca Guvernul a decis amanarea pana in 2012. In momentul de fata asteptam o rezolutie de la Curtea Europeana a Drepturilor Omului pentru un sindicat care a actionat acolo, iar apoi urmeaza sa pregatim si noi dosarele si sa actionam si noi”, a declarat, pentru citynews.ro, liderul Sindicatului Liber din Invatamant Maramures, Liviu Marian Pop.

Sindicalistii spun ca in cel mai rau caz dascalii isi vor primi majorarea salariala promisa in anul electoral 2008 dupa urmatorul grafic: 34% in 2011, 33% in 2012 si 34% in 2013.

Pana atunci vom castiga tot ce se poate castiga. Sunt multe procese pe rol, fiecare cu speta sa. Ideal ar fi ca in momentul in care s-a castigat un proces, in termen de 15 zile, sa se plateasca toate drepturile salariale neacordate conform legii, plus penalizarile si dobanzile. La nivel de judet Maramures avem castigate peste 1.000 de procese, iar ca numar de beneficiari vorbim de aproximativ 19.000 de persoane care au castigate procese irevocabil sau chiar executoriu. Asta insemnand ca sunt colegi de-ai nostri care au si cate 2 sau 3 procese castigate”, a concluzionat Liviu Pop.

D.H.

Sursa www.citynews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sunt interesat de acest blog

Liviu Pop - Seminar Intrenational FSLI la Ocna Sugatag

Liviu Pop la Seminarul FSLI de la Ocna Sugatag (partea a II-a)

Seminarul International FSLI de la Ocna Sugatag - discutii

Liviu Marian Pop este vechiul dar si noul presedinte al Sindicatului Liber din Invatamant Maramures

http://www.antena3.ro/stiri/romania/ultima-runda-de-negocieri-in-educatie-sindicalistii-decid-daca-mai-intra-in-greva_70832.html
http://videonews.ro/action/viewvideo/12242/Iata-cum-au-negociat-profesorii-in-spatele-usilor-inchise/

conferinta

http://www.youtube.com/watch?v=G_rarUCDjuQ