marți, 29 iunie 2010

Crestere TVA: Profesorii debutanti vor fi cei mai afectati


Profesorii debutanti si personalul nedidactic din invatamant vor fi printre cele mai afectate categorii de bugetari, care vor trebui sa stranga cureaua dupa reducerea cu 25% a salariilor, dar si cresterea de la 19 la 24% a TVA-ului.

Secretarul general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Liviu Marian Pop, spune ca toate aceste masuri de austeritate vor duce la dezastru iar sistemul de educatie va ramane fara bani pe lunile noiembrie-decembrie.

Din punct de vedere al puterii de cumparare cresterea TVA va insemna injumatatirea acesteia. Pentru ca sa nu uitam ca noi de la 33%, cat trebuie sa ne dea Legea 221, asistam in momentul de fata la o reducere cu 25% care inseamna aproape 60%. Daca mai adaugam si cresterea de TVA care inseamna cam 10% avem o putere de cumparare cu 80% mai slaba. Adica aproape dublu. Profesorii debutanti in primul rand vor fi cei mai afectati. Dar si personalul nedidactic. In conditiile in care toti acestia vor ajunge la un salariu net de 5-6 milioane lei vechi. Ba mai mult, unii mai fac si naveta si foarte putine primarii mai deconteaza aceste sume, procesele trebuie castigate-n instanta….”, a declarat, pentru citynews.ro, Liviu Marian Pop.

El spune ca din punct de vedere al salariilor este o ceata totala in invatamant, pentru ca, nu se stie daca se aplica sau nu reducerea cu 25% a salariilor pe perioada de vacanta.

Profesorii sunt o categorie speciala. Pe perioada iulie si august ei au concediu de odihna. Vor fi scoli care vor aplica acea reducere cu 25% si altele care nu vor face acest lucru, insa cu aplicarea tuturor acestor masuri mai mult ca sigur ca in ultimele doua luni ale anului in curs, respectiv noiembrie si decembrie, nu vom mai avea bani pentru plata salariilor. Deci nu vor mai avea ce taia”, a concluzionat Pop.

Dragos Hojda

www.citynews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sunt interesat de acest blog

Liviu Pop - Seminar Intrenational FSLI la Ocna Sugatag

Liviu Pop la Seminarul FSLI de la Ocna Sugatag (partea a II-a)

Seminarul International FSLI de la Ocna Sugatag - discutii

Liviu Marian Pop este vechiul dar si noul presedinte al Sindicatului Liber din Invatamant Maramures

http://www.antena3.ro/stiri/romania/ultima-runda-de-negocieri-in-educatie-sindicalistii-decid-daca-mai-intra-in-greva_70832.html
http://videonews.ro/action/viewvideo/12242/Iata-cum-au-negociat-profesorii-in-spatele-usilor-inchise/

conferinta

http://www.youtube.com/watch?v=G_rarUCDjuQ