joi, 26 februarie 2009

ULTIMELE STIRI

Ministerul Educaţiei nu va renunţa la niciun spor pentru personalul din învăţământ, profesorii urmând să primească, în continuare, indemnizaţia de 2%, prima de merit, plata pentru orele suplimentare şi banii pentru materialele didactice, a declarat joi, pentru NewsIn, liderul sindical Aurel Cornea.

"Ne-am întâlnit cu doamna ministru Andronescu pentru discutarea contractului colectiv de muncă şi am vorbit şi despre diferitele indemnizaţii şi prime acordate profesorilor. Ministrul ne-a asigurat că se vor plăti în continuare banii pentru materiale educative, câte 100 de euro de profesor. Cât despre celelalte prime şi indemnizaţii, la negocierea bugetului, ministrul Emil Boc ne-a asigurat că se vor plăti şi acestea, inclusiv orele suplimentare", a precizat preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea.Sindicaliştii se arată însă nemulţumiţi de lipsa de transparenţă de care dă dovadă guvernul în luarea deciziilor. "Când am discutat despre buget, ni s-a promis una, acum aflăm că există proiecte legislative care arată altceva. Am solicitat o întrevedere de urgenţă cu premierul, care să lămurească toate neclarităţile legate de buget", a adăugat Cornea.Ecaterina Andronescu i-a asigurat, joi, pe sindicalişti că Ministerul Educaţiei nu va iniţia proiecte legislative care să dezavantajeze cadrele didactice.Potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă obţinut, miercuri, de NewsIn, profesorii de peste 35 de ani ar urma să nu mai primească cei 100 de euro de care beneficiază anual pentru achiziţionarea materialelor didactice. Surse sindicale spun că această măsură a făcut parte dintr-o listă de propuneri privind posibile reduceri bugetare dictate de criza economică.
Printre propunerile care vizau sistemul educativ se mai numărau reducerea cheltuielilor la decontările de transport pentru elevi, studenţi şi profesori, precum şi reducerea fondurilor pentru stagiile de practică la elevi şi studenţi.
Sursa: NewsIn

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sunt interesat de acest blog

Liviu Pop - Seminar Intrenational FSLI la Ocna Sugatag

Liviu Pop la Seminarul FSLI de la Ocna Sugatag (partea a II-a)

Seminarul International FSLI de la Ocna Sugatag - discutii

Liviu Marian Pop este vechiul dar si noul presedinte al Sindicatului Liber din Invatamant Maramures

http://www.antena3.ro/stiri/romania/ultima-runda-de-negocieri-in-educatie-sindicalistii-decid-daca-mai-intra-in-greva_70832.html
http://videonews.ro/action/viewvideo/12242/Iata-cum-au-negociat-profesorii-in-spatele-usilor-inchise/

conferinta

http://www.youtube.com/watch?v=G_rarUCDjuQ