vineri, 27 februarie 2009

Sindicaliştii din Educaţie ameninţă cu greva generală dacă Emil Boc nu se va întâlni de urgenţă cu ei

Sindicaliştii din Educaţie ameninţă că vor declanşa greva generală dacă primul ministru, Emil Boc, nu va stabili o întâlnire urgentă cu federaţiile şi va continua să ia decizii care afectează salariaţii din învăţământ fără consultarea partenerilor de dialog social.
Lideriii celor patru federaţii sindicale din învăţământ, Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN), Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Federaţia "Spiru Haret" şi Federaţia "Alma Mater" au semnat astăzi o scrisoare deschisă adresată primului ministru, prin care îşi arată nemulţumirea faţă de politica netransparentă a guvernului, faţă de blocarea dialogului cu partenerii sociali şi, mai ales, faţă de propunerea unor măsuri legislative care dezavantajează cadrele didactice.
"După ce au aşteptat zadarnic creşterea salarială aprobată prin Legea 221/2008, au descoperit că Guvernul nu numai că nu a avut niciodată intenţia de a abroga dispoziţiile abuzive ale OUG 151/2008, ci, din contră, a decalat termenul stipulat în aceasta pentru creşterea salariilor personalului didactic cu o lună. După ce au primit asigurări că nu îşi vor pierde drepturile câştigate, acum au aflat din mass media că sunt în pericol de a rămâne fără salariul de merit, fără plata orelor suplimentare care nu se pot compensa cu timp liber corespunzător, că nu vor mai beneficia de premiul lunar din suma de 2% din fondul de salarii, de sporul pentru condiţii grele", se arată în scrisoare.
Sindicaliştii cer ca la întâlnirea, convocată în regim de urgenţă, să participe, alături de premier, ministrul Finanţelor şi ministrul Muncii.
Sindicaliştii au ameninţat, în mai multe rânduri, că vor declanşa greva generală dacă nu vor primi 6% din PIB la Educaţie şi dacă nu se vor mări salariile din învăţământ, în conformitate cu legea 221/2008, spunând şi că nu acceptă nicun fel de amendament la prevederile legale.

Sursa: NewsIn

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sunt interesat de acest blog

Liviu Pop - Seminar Intrenational FSLI la Ocna Sugatag

Liviu Pop la Seminarul FSLI de la Ocna Sugatag (partea a II-a)

Seminarul International FSLI de la Ocna Sugatag - discutii

Liviu Marian Pop este vechiul dar si noul presedinte al Sindicatului Liber din Invatamant Maramures

http://www.antena3.ro/stiri/romania/ultima-runda-de-negocieri-in-educatie-sindicalistii-decid-daca-mai-intra-in-greva_70832.html
http://videonews.ro/action/viewvideo/12242/Iata-cum-au-negociat-profesorii-in-spatele-usilor-inchise/

conferinta

http://www.youtube.com/watch?v=G_rarUCDjuQ