joi, 4 martie 2010

Proiecte pentru obtinerea gradatiei de merit, din 2012

Dascalii care vor dori sa obtina gradatii de merit incepand cu anul 2012 trebuie sa isi pregateasca din timp un proiect pe trei ani de zile, cu o serie de obiective clare.


Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului va elabora, pana in 31 august, o noua metodologie de acordare a acestor premii, care va fi pusa in aplicare incepand cu anul 2012 si care va implica schimbarea clara a principiul de selectare a dosarelor castigatoare.


“Acum acest premiu se acorda in functie de activitatile din ultimii trei ani de zile si fiecare profesor isi aduce dosarul cu un maldar de diplome. Unele dosare au chiar si peste 1.000 de pagini, iar concursul este mai mult unul de hartii decat unul de performanta la clasa. Principiul se va modifica, iar fiecare cadru didactic va fi nevoit sa faca un proiect pe urmatorii trei ani de zile in care sa mentioneze toate activitatile pe care intentioneaza sa le faca. Apoi se va face o comparatie intre ce si-a propus si ce a realizat”, a declarat presedintele Sindicatului Liber din Invatamant Maramures, Liviu Marian Pop.


Anul acesta, metodologia ramane nemodificata, astfel ca in perioada 1-15 martie Inspectoratul Scolar Judetean va definitiva fisele pentru acordarea gradatiilor de merit, singurele drepturi de premiere ramase in Educatie dupa intrarea in vigoare a Legii Salarizarii Unitare.


Aceste gradatii se acorda pentru 16% din totalul personalului didactic si didactic auxiliar si reprezinta 25% din salariu pe o perioada de 5 ani. Dosarele vor putea fi depuse incepand cu data de 15 martie. In Maramures vor beneficia de aceste indemnizatii circa 150-200 de dascali, numarul lor stabilindu-se astfel: “se calculeaza 16% din numarul total de posturi si se scade numarul gradatiilor acordate in ultimii 3 ani. In 2010 vor fi circa 150, cel mult 200 de beneficiari - un numar foarte mic avand in vedere ca la nivelul judetului exista circa 7.200 de persoane care pot primi, conform legii, aceste gradatii”, a adaugat Liviu Pop.


Sindicalistul crede ca in acest an va fi o presiune foarte mare pe cei din comisia de evaluare, pentru ca vor fi extrem de multe dosare. Odata cu diparitia salariului de merit, toti mai multi profesori se vor indrepta catre acest premiu.


Tania Purcaru

www.citynews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sunt interesat de acest blog

Liviu Pop - Seminar Intrenational FSLI la Ocna Sugatag

Liviu Pop la Seminarul FSLI de la Ocna Sugatag (partea a II-a)

Seminarul International FSLI de la Ocna Sugatag - discutii

Liviu Marian Pop este vechiul dar si noul presedinte al Sindicatului Liber din Invatamant Maramures

http://www.antena3.ro/stiri/romania/ultima-runda-de-negocieri-in-educatie-sindicalistii-decid-daca-mai-intra-in-greva_70832.html
http://videonews.ro/action/viewvideo/12242/Iata-cum-au-negociat-profesorii-in-spatele-usilor-inchise/

conferinta

http://www.youtube.com/watch?v=G_rarUCDjuQ