marți, 8 decembrie 2009

S.L.I.MM continuă demersurile pentru obţinerea ticheteleor cadou pentru angajatii din invatamant

Liviu Marian Pop

Liviu Marian Pop

Sindicatul Liber din Învăţământ Maramureş a înaintat o adresă catre toate primăriile din judeţul Maramureş prin care conform prevederilor Legii nr. 193/2006 privind acordarea tichetelor cadou şi a tichetelor de creşă, cu modificările şi completările ulterioare şi a prevederilor H.G. nr. 1317/2006 privind normele metodologice de aplicare a Legii nr. 193/2009, instituţiile publice care încadrează personal pe bază de contract individual de muncă pot acorda angajaţilor tichete cadou.

Sindicatul Liber din Învăţământ Maramureş împreună cu Inspectoratul Şcolar al judeţului Maramureş au emis Hotărârea Comisiei Paritare nr. 11/2007 potrivit căreia angajaţilor din unităţile de învăţământ maramureşene se acordă tichete cadou pentru 9 evenimente în fiecare an, pentru fiecare eveniment urmând a se acorda un număr de 7 tichete cadou în cuantum de 50 lei/tichet. Anexă a acestei hotărâri este Regulamentul de acordare a tichetelor cadou. Prevederile regulamentului şi a hotărârii Comisiei Paritare S.L.Î. MM – I.S.J. MM se regăsesc şi în Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivelul I.S.J. MM 2008-2009. Pentru luna decembrie este prevăzută acordarea de tichete cadou pentru 1 Decembrie şi 25 Decembrie.

Potrivit prevederilor legii nr. 215/2001 a administraţiei publice locale, aşa cum a fost modificată şi completată, primarul are calitatea de ordonator principal de credite. Prin urmare, ne-am adresat primariilor pentru a solicita acordarea tichetelor cadou, conform prevederilor legale, în calitatea dumneavoalor de ordonator principal de credite.

În anul 2009 angajaţii din învăţământ au avut parte de o serie de nedreptăţi. Aplicarea Legii 329/2009 care reprezintă diminuarea cu 2,58% a bugetului educaţiei, la capitolul cheltuieli de personal, se face după ce, în acest an, s-au luat măsuri de austeritate bugetară în învăţământ, la acelaşi capitol de cheltuieli, prin:

- reduceri efective de posturi si personal;

- neaplicarea Legii nr. 315 din 12 iulie 2006 privind stimularea achiziţionării de cărţi sau de programe educaţionale pe suport electronic, necesare îmbunătăţirii calităţii activităţii didactice, în învăţământul preuniversitar;

- anularea premiului de 2 % şi neplata orelor suplimentare pentru lunile noiembrie şi decembrie 2009;

- rectificări bugetare negative dispuse de Guvernul României,

- neplata orelor de educaţie fizică în învăţământul primar efectuate de învăţătorul/institutorul clasei;

- nerespectarea art 45 alin. 1 din Legea nr.128/1997 privind Statutul personalului didactic;

- nerespectarea art 50 alin 1 şi 2 din Legea nr.128/1997 privind Statutul personalului didactic;

- neaplicarea Legii nr. 221/2008 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 15/2008 privind cresterile salariale ce se vor acorda în anul 2008 personalului din invatamant ;

- nepunerea în aplicare a hotărârilor judecătoreşti definitive şi irevocabile având ca obiect drepturi salariale neacordate, etc.

Prin urmare, vă rugăm să acordaţi angajaţilor din învăţământ aceste tichete cadou prevăzute de legislaţie, ca măcar acum, la sfârşit de an, în apropierea sărbătorilor de iarnă, să aibă parte de o bucurie care să mai îndulcească gustul amar lăsat de aceste măsuri radicale aplicate învăţământului.

Sursa: Prof. Liviu Marian Pop (SLIMM)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sunt interesat de acest blog

Liviu Pop - Seminar Intrenational FSLI la Ocna Sugatag

Liviu Pop la Seminarul FSLI de la Ocna Sugatag (partea a II-a)

Seminarul International FSLI de la Ocna Sugatag - discutii

Liviu Marian Pop este vechiul dar si noul presedinte al Sindicatului Liber din Invatamant Maramures

http://www.antena3.ro/stiri/romania/ultima-runda-de-negocieri-in-educatie-sindicalistii-decid-daca-mai-intra-in-greva_70832.html
http://videonews.ro/action/viewvideo/12242/Iata-cum-au-negociat-profesorii-in-spatele-usilor-inchise/

conferinta

http://www.youtube.com/watch?v=G_rarUCDjuQ