sâmbătă, 5 decembrie 2009

Liderii organizatiilor de sindicat ale profesorilor din judet s-au intalnit ieri in Baia Mare


In sala festiva a Colegiului National “Mihai Eminescu” din Baia Mare a avut loc intrunirea liderilor de sindicat. Practic aceasta intrunirea a fost convocata chiar de presedintele Sindicatului Liber din Invatamant Maramures Liviu Pop pentru spune profesorilor sa nu recupereze materia pierduta in zilele de concediu fortat daca nu sunt platiti. De asemenea profesorii care vor desfasura in perioada concediului fortat vor primi zile libere platite in 2010, conform legii reorganizarii agentiilor. Reprezentantii SLI Maramures sunt, insa, neincrezatori in privinta platii orelor din intervalul 14-18 decembrie, in cazul in care acestea vor fi efectuate de cadrele didactice. Asa ca in intervalul 14-18 decembrie, ar putea exista scoli care sa faca ore si institutii care sa intre in vacanta. Desigur ca neaplicarea in mod unitar a legii va crea un adevarat haos in invatamant, iar cei care vor avea de suferit vor fi elevii.

Profesorii sunt decisi sa nu recupereze materia pierduta in perioada de concediu fortat

Legea reorganizarii agentiilor prevede ca “munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite acordate pana la 31 decembrie 2010 pentru activitatea prestata in afara duratei normale a timpului de munca saptamanal in cursul anului 2009″. Articolul de lege face referire, implicit, si la intervalul 14-18 decembrie, cand persoanele angajate la secretariat si directorii de la unele unitatii de invatamant ar trebui sa faca deja inscrierea la examenul de bacalaureat din vara anului 2010, insa, ramane la latitudinea consiliului de administratie al fiecarei scoli, daca se vor desfasura cursuri sau nu in perioada mentionata. Totusi sindicalistii se arata sceptici in privinta “promisiunii” guvernamentale privind plata orelor respective (chiar si in anul 2010) in cazul in care cadrele didactice se prezinta la cursuri. Masura, benefica la prima vedere, ar putea fi o noua capcana intinsa dascalilor, iar banii promisi drept “recompensa” pentru orele suplimentare sa nu mai ajunga in conturi. “Cunosc precizarea respectiva, insa textul din lege poate fi foarte usor interpretat. Orele de curs desfasurate in acea perioada nu reprezinta neaparat munca suplimentara, ci mai degraba plata cu ora. De asemenea, ma indoiesc ca se vor gasi resurse financiare pentru a se efectua aceste plati. Sincer, suntem reticenti la orice masura luata de Minister”. Mai mult, Liviu Pop spune ca profesorii sunt decisi sa nu recupereze materia pierduta in perioada de concediu fortat decat in cazul in care vor fi platiti. “Nu vom face ore suplimentare pentru a ajunge cu materia la nivelul prevazut de programa decat daca vom fi remunerati. Consideram ca asa este normal”, a conchis Liviu Pop.

Sursa Informatia zilei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sunt interesat de acest blog

Liviu Pop - Seminar Intrenational FSLI la Ocna Sugatag

Liviu Pop la Seminarul FSLI de la Ocna Sugatag (partea a II-a)

Seminarul International FSLI de la Ocna Sugatag - discutii

Liviu Marian Pop este vechiul dar si noul presedinte al Sindicatului Liber din Invatamant Maramures

http://www.antena3.ro/stiri/romania/ultima-runda-de-negocieri-in-educatie-sindicalistii-decid-daca-mai-intra-in-greva_70832.html
http://videonews.ro/action/viewvideo/12242/Iata-cum-au-negociat-profesorii-in-spatele-usilor-inchise/

conferinta

http://www.youtube.com/watch?v=G_rarUCDjuQ