sâmbătă, 12 septembrie 2009

Sindicatele din educaţie nu renunţă la proteste, indiferent de rezultatul discuţiilor de la guvern

Sindicaliştii din educaţie spun că, indiferent de rezultatul discuţiilor de sâmbătă de la guvern pe tema Legii unice a salarizării, nu se va renunţa la greva din 5 octombrie, pentru că motivele nemulţumirilor nu sunt legate numai de coeficienţii stabiliţi în acest act normativ.
Foto (1)
Sindicatele din educaţie nu renunţă la proteste, indiferent de rezultatul discuţiilor de la guvern Vezi Galerie Articol

"În privinţa legii salarizării unitare, dorim să se revină la prima variantă a legii, care prevedea, pentru cadrele didactice, salarii cuprinse între 3,5 şi 9,2 salarii minime în sistemul bugetar. Revenirea la prima variantă ar rezolva însă doar una dintre nemulţumirile ce au dus la redeschiderea conflictului de muncă şi la anunţarea protestelor. Altfel spus, dacă se rezolvă problema coeficienţilor, nu înseamnă că se va renunţa la greva generală. Rămân problema concedierilor şi cea a scăderii salariilor pe anul acesta", a declarat vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Liviu Marian Pop.

Coeficienţii finali stabiliţi de guvern pentru calcularea salariilor cadrelor didactice din preuniversitar se situează între 1,3 şi de 4,25.

Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) este dispusă să accepte o variantă intermediară de creştere a coeficienţilor. "Noi cerem măcar creşteri cu două puncte ale coeficienţilor. În privinţa protestelor, susţinem greva generală, pentru că grila din Legea unică salarizării este doar una dintre nemulţumirile noastre", a precizat secretarul general FEN, Constantin Ciosu.

În afara coeficienţilor din Legea unică a salarizării, sindicatele din Educaţie sunt nemulţumite şi de intenţia Executivului de a-şi asuma răspunderea pentru acest act normativ, în condiţiile în care, după cum spun reprezentanţii Federaţiei "Spiru Haret", niciun politician nu a fost tras până acum la răspundere pentru eşecurile actelor normative adoptate.

Reprezentanţii guvernului şi cei ai confederaţiilor sindicale se vor întâlni astăzi la ora 16.00, pentru a discuta pe tema amendamentelor depuse în Parlament la Legea salarizării unice, pentru care Executivul a decis să îşi asume răspunderea, a anunţat vineri premierul Emil Boc.

Sursa NEWSIN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sunt interesat de acest blog

Liviu Pop - Seminar Intrenational FSLI la Ocna Sugatag

Liviu Pop la Seminarul FSLI de la Ocna Sugatag (partea a II-a)

Seminarul International FSLI de la Ocna Sugatag - discutii

Liviu Marian Pop este vechiul dar si noul presedinte al Sindicatului Liber din Invatamant Maramures

http://www.antena3.ro/stiri/romania/ultima-runda-de-negocieri-in-educatie-sindicalistii-decid-daca-mai-intra-in-greva_70832.html
http://videonews.ro/action/viewvideo/12242/Iata-cum-au-negociat-profesorii-in-spatele-usilor-inchise/

conferinta

http://www.youtube.com/watch?v=G_rarUCDjuQ