joi, 10 septembrie 2009

DECLARAȚII AUREL CORNEA - 10 SEPTEMBRIE 2009

Federaţiile sindicale bugetare se pregătesc de proteste. Nemulţumiţi de prevederile legii unice de salarizare, sindicaliştii din educaţie, administraţie publică, sănătate şi poliţiştii au decis să picheteze Parlamentul şi să declanşeze o grevă generală de o zi.
Poliţiştii, cadrele medicale, profesorii şi funcţionarii publici vor face grevă.
''Pe data de 15 septembrie vom picheta Parlamentul, iar pe 5 octombrie vom declanşa o grevă generală de o zi. Aceste acţiuni vor fi urmate de alte activităţi revendicative care vor culmina cu neparticiparea membrilor noştri de sindicat la acţiunile din perioada alegerilor'', a declarat Aurel Cornea, preşedintele FSLI.
Toate federaţiile sindicale s-au aliat pentru a protesta împotriva legii unice de salarizare, dar şi pentru a continua negocierile.
"Noi dorim ca o dată Guvernul să dovedească seriozitate în ceea ce înseamnă dialogul social şi partenerii cu care stau la masă. Noi dorim ca aceste negocieri să continue, nu dorim ca această lege, care are o importanţă deosebită pentru viaţa a sute de mii de salariaţi din sectorul bugetar, să fie aprobată prin răspundere guvernamentală, să fie un consens general aşa cum s-a propus în momentul în care s-a pornit la realizarea proiectului", a declarat Cornea.
"Guvernanţii ne-au imporat în momentele de criză profundă să avem înţelegere, a declarat Aurel Cornea, preşedintele FSLI. Am fost minţiţi ca la uşa cortului, nu se poate ca un Guvern să facă anumite promisiuni şi să nu le respecte. Dacă nu ştiu ce se întâmplă cu bugetele, atunci să îşi dea demisia", a mai spus Aurel Cornea.
Cornea a mai spus că graba Guvernului nu dovedeşte decât să eludeze toate formele democratice de dialog.
''Scopul şi obiectivele alianţei sunt: stoparea Guvernului de a-şi asuma răspunderea pe prezentul proiect de lege cadru privind salarizarea, negocierea unei legi a salarizării cadru pentru toţi bugetarii care să ţină cont de principiile pe care ni le-am asumat cu toţii şi neacceptarea concediilor forţate fără plată în acest an'', a mai precizat Aurel Cornea.
Sursa: Realitatea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sunt interesat de acest blog

Liviu Pop - Seminar Intrenational FSLI la Ocna Sugatag

Liviu Pop la Seminarul FSLI de la Ocna Sugatag (partea a II-a)

Seminarul International FSLI de la Ocna Sugatag - discutii

Liviu Marian Pop este vechiul dar si noul presedinte al Sindicatului Liber din Invatamant Maramures

http://www.antena3.ro/stiri/romania/ultima-runda-de-negocieri-in-educatie-sindicalistii-decid-daca-mai-intra-in-greva_70832.html
http://videonews.ro/action/viewvideo/12242/Iata-cum-au-negociat-profesorii-in-spatele-usilor-inchise/

conferinta

http://www.youtube.com/watch?v=G_rarUCDjuQ