marți, 25 mai 2010

Inspectoratul Scolar Judetean incearca sa-i intimideze pe dascali sa renunte la protestul din 31 mai, sustine liderul SLIMM

Peste 70 % dintre dascalii maramureseni au optat pana acum in cadrul referendumului declansat in scolile din judet, pentru intrarea in greva generala din 31 mai. Liderul Sindicatului Liber din Invatamant Maramures (SLIMM), Liviu Marian Pop, se asteapta insa ca numarul celor care vor fi de acord cu aceasta forma de protest extrema sa creasca dupa ziua de maine, cand va fi prezentata ordonanta guvernului in care se stipuleaza reducerea salariilor cu 25 %.
Adaugat la: 25.05.2010 17:03:26 de catre: eMaramures.ro
VIDEO AICI

Ministrul economiei profesorilor. Videanu crede că o treime dintre profesori nu sunt calificaţi pentru a preda şi lasă de înţeles că ar trebui concedi

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, lasă de înţeles că o treime dintre profesorii din România trebuie concediaţi, astfel încât cei care rămân în sistem să fie plătiţi mai bine. "Sectorul public trebuie restructurat puternic, inclusiv în domeniul învăţământului. Înţeleg că, dintre profesori, 30% sunt suplinitori care nu au nici calificarea necesară şi nici nu ajută la evoluţia copilului. De ce nu mărim norma profesorului de la 16 la 22 de ore cum este norma europeană? Aşa îl plătim şi mai bine pe profesor şi am garanţia că pe copil îl învaţă cineva calificat", a declarat prim-vicepreşedintele PD-L. Conform datelor furnizate de Ministerul Educaţiei, doar 2,17% din numărul total de 243 000 de dascăli alcătuiesc suplinitorii care nu au pregătirea necesară pentru a-i instrui pe elevi. Mai exact, 5276 din cei 46303 de suplinitori sunt necalificaţi, cifra acestora fiind cu 50% mai mică decât cea înregistrată în anul şcolar anterior. "Aprecierea îi aparţine domniei sale. Din datele noastre doar 5000 de profesori sunt necalificaţi. Dacă s-a referit la calitatea din învăţământ, atunci suntem de acord cu domnul ministru Videanu, că situaţia lasă de dorit. De aceea, am şi iniţiat un proiect de lege a educaţiei, pentru a creşte calitatea din învăţământ", a precizat, pentru Gândul, consilierul ministrului Educaţiei, Melania Vergu.
Guvernul ar trebui să se gândească la perfecţionarea dascălilor şi nu la concedieri sau la mărirea normei, transmit, însă, reprezentanţii profesorilor. România se află în media Uniunii Europene în privinţa numărului de ore predate, explică secretarul general al Federaţiei Libere din Învăţământ, Liviu Pop, iar comparaţia oricum nu stă în picioare în condiţiile în care sistemele diferă foarte mult, de la caz la caz. "În unele ţări din Occident, din cele 20-25 de ore ce compun norma, doar 14 ore sunt de predare, iar restul sunt dedicate consultaţiilor: "Nici nu putem discuta despre aşa ceva. Oricum, numărul cadrelor didactice a fost deja redus, iar prin trecerea clasei a IX-a la gimnaziu şi prin alte măsuri luate, numărul profesorilor se va reduce cu peste 10%. Şi în Bucureşti avem suplinitori necalificaţi, iar în ţară există profesori care predau în domenii precum informatica în această situaţie".
Continuare gandul.info

sâmbătă, 22 mai 2010

Bacalaureatul rămâne în şah

Ministrul educaţiei le cere „dascălilor de bună-credinţă” să supravegheze Bacalaureatul.
„Cine vă reprezintă mai bine, elevii pe care îi pregătiţi sau liderii sindicali?”, a fost una dintre întrebările retorice adresate ieri de ministrul educaţiei Daniel Funeriu profesorilor României. Presat de ameninţările dascălilor cu greva, ministrul a organizat o conferinţă de presă, ocazie cu care, din faţa camerelor de filmat, le-a cerut profesorilor să participe la examenul de bacalaureat a cărui probă de competenţe la o limbă străină coincide cu prima zi de grevă generală a profesorilor, programată pe 31 mai
continuare AICI

vineri, 21 mai 2010

PROFESORII-GATA-DE-GREVA-Peste-70-din-angajatii-din-invatamantul-maramuresan-opteaza-pentru-greva-generala-

Dupa ce guvernul a decis sa le micsoreze salariile cu 25%, angajatii din educatie au hotarat: vor intra in greva generala incepand cu 31 mai! In urma rezultatelor referendumului, peste 70% din angajatii din didactic, nedidactic si didactic auxiliar s-au declarat in favoarea masurilor extreme de protest impotriva guvernului.

In urma statisticii efectuate de catre SLIMM, peste 70% dintre angajatii din sistemul educational din judet, atat personal didactic, nedidactic si didactic auxiliar au optat pentru declansarea grevei generale incepand cu 31 mai.
Continuare AICI

joi, 20 mai 2010

Liderul SLI Maramures neaga in scris candidatura la Primaria Baia Mare

Liderul Sindicatului Liber din Invatamant Maramures, Liviu Marian Pop, a vrut sa puna capat tuturor zvonurilor care il dadeau ca potential candidat pentru alegerile la Primaria Baia Mare, iar azi, 14 mai, a transmite tuturor membrilor SLIMM o scrisoare deschisa in care a precizat ca nu este interesat sa candideze pentru postul de primar si nici sa se inregimenteze politic. El a precizat insa ca a fost “curtat” de mai multe partide in ultima perioada, dar a spus ca are alte prioritati.

Liderul sindical si-a asigurat colegii ca nu va candida pentru postul de primar al Baii Mari. “Stiu ca odata cu condamnarea la inchisoare a primarului Cristian Anghel s-a vehiculat intens numele meu. Am primit propuneri din partea a foarte multe partide politice, dar in momentul de fata am alte prioritati: familia, membrii de sindicat din Maramures si de la nivel de tara pe care ii reprezint”, a explicat Liviu Marian Pop.

El a afirmat ca momentan nu este interesat nici macar sa se inregimenteze politic, chiar daca inainte de a deveni lider de sindicat a “cochetat” cu politica, fiind sustinut de PNL la alegerile pentru Primaria Viseu de Jos. Pop nu a exclus ca pe viitor sa se implice in lupta electorala.

Pe de alta parte, Liviu Marian Pop a mentionat ca intentioneaza sa supuna dezbaterii publice un proiect care sa prevada implicarea liderilor de sindicat “in struturile asociative locale si judetene, plecand de la contextul descentralizarii, al legii salarizarii”, considerand ca “nu ar fi lipsit de interes la nivel local sa se intample acest lucru”.
SRISOAREA DESCHISA O GASITI AICI
Sursa:
www.emaramures.ro

Sunt interesat de acest blog

Liviu Pop - Seminar Intrenational FSLI la Ocna Sugatag

Liviu Pop la Seminarul FSLI de la Ocna Sugatag (partea a II-a)

Seminarul International FSLI de la Ocna Sugatag - discutii

Liviu Marian Pop este vechiul dar si noul presedinte al Sindicatului Liber din Invatamant Maramures

http://www.antena3.ro/stiri/romania/ultima-runda-de-negocieri-in-educatie-sindicalistii-decid-daca-mai-intra-in-greva_70832.html
http://videonews.ro/action/viewvideo/12242/Iata-cum-au-negociat-profesorii-in-spatele-usilor-inchise/

conferinta

http://www.youtube.com/watch?v=G_rarUCDjuQ