sâmbătă, 9 octombrie 2010

100 de dascali au solicitat concedii fara plata

Situatia invatamantului maramuresean in an de criza nu arata incurajator. Sindicatul Liber din Invatamant Maramures a facut o analiza a sistemului educational din judet iar datele preliminare au scos la iveala problem serioase.


In primele saptamani de scoala nu mai putin de 100 de profesori titular au solicitat concedii fara plata, preferand sa isi caute alte joburi mai bine platite. Alti cinci dascali si-au dat demisia, spunand adio catedrei.


“Am facut pana acum centralizarea datelor din 50 de scoli. Avem 67 de clase unde efectivele de elevi sunt mai mari decat prevede legea si alte 27 de clase unde sunt mai putini elevi decat ar trebui. De asemenea, 227 elevii din nu au manual deloc sau au primit volume uzate si care ar fi trebuit aruncate”, a declarat presedintele SLIMM, Liviu Marian Pop.


In cele 50 de unitati predau 12 profesori nacalificati iar 20 de posture sunt si la aceasta ora neocupate.


482 de dascali fac zilnic naveta, cheltuind lunar 63.628 lei doar cu plata acestor deplasari.


“Vom incheia centralizarea tuturor datelor din teritoriu pe 28 octombrie si intentionam sa semnalam problemele celor responsabili. In ceea ce priveste nateva, de vom adresa Consiliului Judetean si vom incerca sa facem rost de banii necesari. Restul neregulilor, clasele cu efectiv deposit, scoli fara autorizatii si manual distruse, le vom adduce la cunostinta parintilor. De asemenea, vom face demersurile necesare la inspectorat si la minister pentru ca cei vinovati sa plateasca iar problemele sa fie rezolvate. Daca acest lucru nu se va intampla pana la 1 noiembrie ne vom adresa instantei”, a adaugat Liviu Marian Pop.


Tania Purcaru

www.citynews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sunt interesat de acest blog

Liviu Pop - Seminar Intrenational FSLI la Ocna Sugatag

Liviu Pop la Seminarul FSLI de la Ocna Sugatag (partea a II-a)

Seminarul International FSLI de la Ocna Sugatag - discutii

Liviu Marian Pop este vechiul dar si noul presedinte al Sindicatului Liber din Invatamant Maramures

http://www.antena3.ro/stiri/romania/ultima-runda-de-negocieri-in-educatie-sindicalistii-decid-daca-mai-intra-in-greva_70832.html
http://videonews.ro/action/viewvideo/12242/Iata-cum-au-negociat-profesorii-in-spatele-usilor-inchise/

conferinta

http://www.youtube.com/watch?v=G_rarUCDjuQ