joi, 29 iulie 2010

Profesorii vor lua aceleaşi salarii ca acum patru ani

Dascălii plecaţi în vacanţa de vară vor avea o surpriză neplăcută la întoarcere: se vor trezi cu mult mai puţini bani pe fluturaş.
Profesorii şi-au încasat deja salariile pe iulie şi august, perioada concediului, dar începutul anului şcolar va aduce banii tăiaţi cu 25%, aşa cum a decis Parlamentul la sfârşitul lunii iunie.

De fapt, reducerea a operat începând cu salariul aferent lunii iulie, dar cum acesta a fost deja încasat integral, în avans, abia în septembrie vor vedea dascălii cu cât au rămas în mână.

Secretarul general al Federaţiei Sindicatelor libere din Învăţământ, Liviu Pop, spune că profesorii au rămas, la începutul anului, fără salariul de merit (15%), iar tăierea de 25% îi va aduce pe oameni la salariile din 2006. „De exemplu, un profesor debutant cu studii superioare avea, cu tot cu salariul de merit, în 2009, 938 de lei net. Acum va ajunge la 618 lei. Un profesor cu peste 25 de ani vechime şi gradul I care avea în 2009 un salariu net de 1.891 lei, va rămâne cu 1.239 de lei“, arată Liviu Pop.
Sursa www.adevarul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sunt interesat de acest blog

Liviu Pop - Seminar Intrenational FSLI la Ocna Sugatag

Liviu Pop la Seminarul FSLI de la Ocna Sugatag (partea a II-a)

Seminarul International FSLI de la Ocna Sugatag - discutii

Liviu Marian Pop este vechiul dar si noul presedinte al Sindicatului Liber din Invatamant Maramures

http://www.antena3.ro/stiri/romania/ultima-runda-de-negocieri-in-educatie-sindicalistii-decid-daca-mai-intra-in-greva_70832.html
http://videonews.ro/action/viewvideo/12242/Iata-cum-au-negociat-profesorii-in-spatele-usilor-inchise/

conferinta

http://www.youtube.com/watch?v=G_rarUCDjuQ